İnstagramın gizli arşivlerini duydunuz mu?

Date:

Instagram arşiv özelliği ile fotoğraflarınızı süresiz olarak saklayın

Geçen ay Instagram “arşiv” adı verilen yeni bir özelliği kullanıcılarına sunmuştu. Bu özellik, kullanıcıların yayınlarının herhangi birini kalıcı veya süresiz olarak gizlemelerine olanak tanıyor. Bugün bu yeni özellik Instagram’daki herkesin kullanımına açılacak. Yani bugünden itibaren fotoğraflarınızı gizlemeye başlayabilirsiniz. Instagram arşiv özelliği ile fotoğraflarınızı süresiz olarak saklayın. Sayfanın sağ üst köşesindeki “…” üç noktaya dokunup ardından “arşiv” seçeneğini seçerek profilinizdeki herhangi bir fotoğrafı veya videoyu arşivleyebilirsiniz. İstediğiniz gönderileri arşivledikten sonra ise bu gönderiler profilinizin sağ üst köşesinde özel bir bölüme taşınır.

Bu arşiv sayfası ve onun içindeki tüm gönderiler yalnızca size görünür. Sonrasında bir fotoğrafı arşivden çıkar ve “profilde göster” seçeneklerini seçebilir veya kişisel kayıtlarınız için ise istediğiniz kadar orada bırakabilirsiniz.Instagram arşiv özelliği ile fotoğraflarınızı süresiz olarak saklayın

Peki kim fotoğraflarını neden gizlemek ister?

Belki çok fazla like almayan bir fotoğrafınız var ama yinede ona kıyıp silmek istemiyorsunuz. Diğerleri kadar hatırlamak istediğiniz bir anı ve fotoğraf makinenizin içindeki binlerce fotoğraf arasında yitip gitmesini istemiyorsunuz. Ya da aranızın bozuk olduğu, kavgalı olduğunuz birileriyle anılarınızın olduğu fotoğraflarınız var. Ve bir süre onları profilinizde görmek istemiyorsunuz. Ancak tümden gözden çıkarıp silmekte istemiyorsunuz. Tam olarak ne yapacağınıza karar veremediğinizden ayrı bir yerde yalnızca sizin kontrolünüzde olması sizi rahatlatıyor. Ya da belki sadece sosyal medyadan bir süreliğine kopup fotoğraflarınızı kaybetmeden arşivlemek istiyorsunuz.

Bu özellik aslında Snapchat’in hikaye bölümünü anımsatıyor. Snapchat hikayenizi genellikle herkesle paylaşıyorsunuz. Ancak Instagram’da amaç Posterity için yakaladığınız bu fotoğrafların ve videoların tutularak saklanması.
Instagram’ın arşiv özelliğinin tek farkı arşivleyeceğiniz gönderinin en azından 1 saniyeliğine de olsa akışta yayınlanmış olması. Bu nedenle bu özellik daha az kişiselleşmiş bir galeri özelliğinde kullanılacak. Çünkü tekrar herkesin görmesini olanaklı kılması biraz açık kapı bırakıyor.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...