Diş dolgusu sonrası bunlara dikkat edin

Date:

Diş dolgusu sonrası dikkat edilmesi gereken hususlar

Diş dolgusu dediğimiz şey, çürük nedeniyle zarar görmüş bir dişe, normal fonksiyonunu ve görünümünü kazandırmanın bir yöntemidir. Diş hekiminiz size dolgu yaparken, önce çürümüş diş dokusunu uzaklaştırır. Etkilenen alanı temizler ve boşluğu dolgu malzemesi ile doldurur. Bakterilerin girebilecekleri boşlukları dolgu ile kapatarak çürüğün ilerlemesini de engellenmeye çalışır. Peki, dolgu sonrası dikkat etmemiz gereken hususlar ne? Şimdi bu noktalara değinelim.

Diş dolgusu sonrası dikkat edilmesi gereken hususlar

1- Dolgu sonrası 2 saat yemek yemeyin ve 24 saat sert gıdalara dikkat edin: Dolgu, yemek yenebilecek sertliğe 2 saatte ulaşır ve final sertliğe ise 24 saatte ulaşmaktadır. Bu nedenle, dolgunuz yapıldıktan sonra, 2 saat hiçbir şey yememeniz ve 24 saat boyunca sert gıdaları çenenizin dolgu yapılmamış diğer kısmıyla yemeniz gerekir. Yine uyuşukluk geçinceye kadar dil, yanak, dudak gibi yumuşak dokulara zarar verebileceğinden dolayı yemek yemeniz ve çok soğuk ve sıcak içecekleri içmemeniz gerekmektedir.

2- Çok sert cisimler için dişinizi kullanmayın: Dolgu yapılmış bir dişinizle normal doğal dişinizle yiyebileceğiniz her şeyi yiyebilirsiniz. Fındık ya da Antep fıstığının açılmamış kabuğunu kırmak, patlamamış mısır tanesini kırmak, herhangi bir şişe kapağını açmaya çalışmak gibi sıra dışı kuvvetlerden kaçınınız.

3- Aneztezi etkisindeyken dişlerinizi, dudağınız ve dilinizi ısırmayın: Diş dolgusu sonrası uyuşukluğun geçiğ geçmediğini kontrol etmek için asla dişlerinizle dudağınızı ya da hafifçe de olsa ısırarak kontrol etmeyiniz. Uyuşukluk durumunu, parmağınızla dudağınıza dokunarak test edebilirsiniz.

4- Ağız bakımınızı ihmal etmeyin: Dolgu sertleştikten hemen sonra dişlerinizi normal şekilde fırçalayabilirsiniz.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...