Meksika modernizmi sergisinin son günleri

Date:

Meksika modernizmine odaklanan sergi, ustaları sergiliyor

Resimler, baskılar, portatif duvar resimleri, kitaplar ve fotoğraflar… Haziran ayından itibaren Houston’ın Güzel Sanatlar Müzesi’nde Devrimi Boya Sergisi’nde sergilendi. 1910 ve 1950 yılları arasında Meksika modernizmine odaklanan sergi, ustaları sergiliyor. Bu usta isimler arasında; Frida Kahlo, Diego Rivera ve Rufino Tamayo gibi tanınmış isimler var…Meksika modernizmine odaklanan sergi, ustaları sergiliyor

Boya Devrimi: Mexican Modernism, 1910-1950, modern sanatın Meksika’daki gelişimini ve yaklaşık yarım asır boyunca onu şekillendiren toplumsal, politik ve kültürel güçleri çiziyor. Baskılar, fotoğraflar, kitaplar, gazeteler, şövale resimleri, büyük ölçekli taşınabilir duvar resimleri ve duvar parçaları – Paint The Revolution dahil olmak üzere 175 eserden oluşan bu eser, genişliği ve çeşitliliği açısından eşi benzeri görülmemiş bir özellikte.

Modern Meksika sanatının Amerika’daki en kapsamlı sergisi, yedi yılı aşkın bir süredir sergilediği Paint The Revolution, Frida Kahlo, José Clemente Orozco, Diego Rivera, David Alfaro Siqueiros ve Rufino Tamayo gibi ünlü isimlerle başyapıtları sanatseverlerin beğenisine sunuyor. Ayrıca, Manuel ve Lola Álvarez Bravo, Miguel Covarrubias, Alfredo Ramos Martínez, Carlos Mérida, Roberto Montenegro ve Dr. Atl (Gerardo Murillo) gibi önemli çağdaşlarının pek çoğu burada sergilendi.Meksika modernizmine odaklanan sergi, ustaları sergiliyor

Sergi, ziyaretçilere, modern sanatın merkezi olarak Meksika’nın ortaya çıkışını görmek için harika bir fırsat sunuyor. Resimli sergi kataloğu, MFA Salonu (713.639.7360) ve Müzenin Hirsch Kütüphanesi (713.639.7325) kodları aracılığıyla edinilebilir.

► Sergi Kabul
Biletler, müzenin sanat koleksiyonlarına erişim imkânı da içeriyor. Combo paketleri de mevcut! “Ron Mueck” ve/veya “Pipilotti Rist: Pixel Forest ve Worry Will Vanish” ile birlikte bu sergiye bilet satın aldığınızda indirim kazanmış olacaksınız.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...