Disney, gerçek bir topu VR’da yakalayabilmeniz için bir sistem geliştirdi

Date:

Sanal oyunlar daha da gerçekçi olacak.

Sanal gerçeklik deneyimini kullanıcıya eldiven veya destekleyici ekipman vererek güçlendirmek kolay yollardan bir tanesi. Peki nereye gittiğini göremeyen birisine nasıl gelen gerçek bir topu yakalamasını sağlatırsınız? İşte bu soruya Disney Araştırma ekibini bir yanıtı var. Bu ekipteki bilim insanları VR gözlükleriniz takılıyken gelen bir topu normal hayatta gelen gerçek bir topmuş gibi sezgisel olarak yakalayabilmek adına hareket yakalama sistemi geliştirmişler. Geliştirdikleri yaklaşımda, elinizin, başınızın ve topun hareketlerini algılamak için sensörler kullanıyorlar.  Bu noktadan sonrası ise hareket öngörme metodu ile topun ne yöne gideceğini görselleştirmeye kalıyor.

Henüz erken geliştirme fazında olmasına rağmen sistem etkili ve esnek sonuçlar veriyor. Bu sistemin testini yapan şahıslar geleneksel yöntemlerle topu yakalamakta zorluk yaşadılar. Bu yöntemden kasıt ise topun anlık olarak nerede olduğu gösterilen metot. Ancak topun nereye gideceğinin öngörüldüğü ve projeksiyonunun verildiği metotla kullanıcılar topları daha iyi yakalamışlar.

Şuan için ekibin bunu direkt olarak kullanılacak bir yazılıma koyma planları yok. Ancak işe yarar pratik bir çözümü fark etmemek mümkün değil. Bu sistem sayesinde daha gerçekçi olmasının yanında içgüdüleri kuvvetli olmayan insanların da rahat kullanabileceği VR uygulamaları yapmak mümkünleşiyor. Bir “yakalama oyunu” bu işte yeni olanlara topun yolunu öngörmelerine yardımcı olurken, onların deneme yanılma ile olan öğrenme süreçlerini de hızlandıracaktır.

Ali İlterhttps://teknoformat.com/author/ali
Bilgi teknolojileri yöneticisi, Teknoloji ve Teknolojik gelişmeler, her zaman ilgisini çekmiştir. Teknolojik araştırma ve geliştirme konusunda uzmanlığıyla ekip lideridir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...