Dünya çapında efsane haline gelmiş ilk 5 oyun

Date:

Sizce dünyanın en çok oynanan oyunu hangisi?

Oyun oynamak, dünyadaki milyonlarca insanın en popüler hobilerinden birisi. Bazıları için boş vakit geçirmek için en iyi seçenek olurken, bazıları içinse stres atmanın en kolay yolu olarak görülüyor. Dijital teknolojinin ilerlemesiyle, insanların çoğu boş zamanlarını tv karşısında geçirmek yerine PC, Tablet, Android veya iPhone telefonlarda harcamayı tercih ediyor. İşte gelmiş geçmiş dünyanın en çok oynanan oyunu sıralamasında sizin için seçtiklerimiz.

Dünya bu 5 efsane oyunla eğlenceli vakitler geçirdi;

  1. Tetris : Dünyanın en çok oynanan oyunu sıralamasında birinci sıraya yerleşen bu oyun, Rus olan bilgisayar mühendisi Aleksev Pajitnov tarafından keşif edilmiş, zekânın gelişmesine yönelik bir oyundur. Tetris, oyuna için dizayn edilen oyun makinaları ile hayatımıza girmiştir. 1990’lıyıllarda oldukça popüler olan tetris günümüzde de popülerliğini kaybetmemiştir. Devamlı olarak yukarıdan inen küplerin var olduğu eğlenceli ve sade oyun, bilgisayarlarda hayatımıza girmeden önce Commodore ve Atari konsol oyunlarında var olmuştur. Hatta bu el konsolu olan oyunların vazgeçilmezi haline gelmiştir. Aleksev Pajitnov, ilk başlarda tetrisin bu kadar sevileceğini düşünmediğini ve 425 milyon kez bu oyunun indirildiğini ifade etmiştir. Bu oyunun lisansı ile alakalı olan tüm hakları da The Tetris Company’nin sahibi olan Blue Planet Software’de bulunmaktadır. Android ve iOS cihazlarda oynanmakta olan tetris şu günlerde bu tarz cihazlarda Retro Blitz ismi ile oynanmaya devam etmektedir.

Dünyanın en çok oynanan oyunu Tetris2. Super Mario 64 : Nintendo 64 için yazılmış bir konsol oyunudur. Dünyanın en çok oynanan oyunu olarak efsaneler arasına girmeyi başarmıştır. 1996 yılında piyasaya sürülmüştür. En iyi konsol adventure oyunu seçilmiştir. Herkesin hayatında oynadığı en iyi adventure tarzı oyunlardan biridir.

Dünyanın en çok oynanan oyunu Super Mario3. The Legend of Zelda : Ocarina of Time : Oyun dünyasında bazı oyunlar vardır ki, ismi bile oyuncuların tüylerini diken diken etmeye yeter. İşte bu oyunlardan biri olan The Legend of Zelda ilk olarak 1986 yılında karşımıza  Shigeru Miyamoto ve Takashi Tezuka tarafından NES( Nintendo Entertainment System) platformunda çıktı. İlk olarak ismi “The Hyrule Fantasy: Legend of Zelda” olan oyun, içerik olarak puzzle, macera ve aksiyon karşımı bir türe sahiptir. Hikayesi, kötü güçlerin kaçırdığı prensesi ve aynı zamanda dünyayı kurtarmaktır. Farklı konusu ile dünyanın en çok oynanan oyunu sıralamasına girmiştir.

Dünyanın en çok oynanan oyunu The Legend of Zelda4. Doom : Id Software tarafından 1993’te piyasaya çıkan Doom ile oyun tarihinde adeta yeni bir çağa geçilmişti. Zamanının çok ötesinde 3D grafikleri, bölüm tasarımları, akıcı oynanışı, atmosferi ve müzikleriyle dünyada oyunlara olan bakışı oldukça değiştirmişti. Oyun dünyasında bir devrim yaşatarak dünyanın en çok oynanan oyunu kategorisine giren Doom ile birlikte ilk kez oyunlardaki şiddet unsuru ve oyunların zararlı olup olmadığı gibi tartışmalar başladı.

Dünyanın en çok oynanan oyunu Doom

[irp posts=”19857″ name=”Skoda Citigo tabanlı elektrikli bir kum aracı, öğrenciler tarafından imal edildi”]

5. Ms. Pac- Man : 80’li yılların efsanesi Pac-Man oyunu. Gerçi 80’li yılların efsanesi dedik ama bugün bile milyonlarca kişi tarafından hala zevkle oynanan bir oyun Pac-Man. Piyasaya çıktığı günden beri tüm oyun platformlarında kendine yer bulan Pac-Man’ın namı oyun dünyasıyla da sınırlı kalmadı. Mısır gevreği kutularında, Time dergisinin kapağında ve çizgi filmlerde kendine yer buldu bu sarı canavar. Bandai Namco tarafından üretilen oyun, dünyanın en çok oynanan oyunu olarak öyle büyük ses getirdi ki şirket sırf bu oyun için mobil oyun bölümü kurdu. Pac-Man’i geliştiren ve Pac-Man’in babası olarak bilinen Masaya Nakamura 22 Ocak 2017 tarihinde 91 yaşında vefat etmişti.

Dünyanın en çok oynanan oyunu Ms. Pac- Man

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...