Dünya’nın kozmik boşlukta bulunduğu artık tescillendi

Date:

Bilim insanları, Dünya’nın masif kozmik bir boşlukta bulunabileceğini söylüyor

Wisconsin Üniversitesi-Madison araştırmacıları, Samanyolu’nun, evrenin maddenin büyük kısmından yoksun olduğu bir bölümünde var olduğunu öne sürdü. Bununla birlikte, bu boşlukta olmanın, evrenin genişleme oranının ölçülmesindeki farklılıkların çözümüne yardımcı olabilir ifadelerini kullandı. Bilim insanları, Dünya’nın masif kozmik bir boşlukta bulunabileceğini söylüyor.Bilim insanları, Dünya'nın masif kozmik bir boşlukta bulunabileceğini söylüyor

Evrenin maddesel olarak neye benzediğini resmetmek gerekseydi, bir İsviçre peyniri gibi delik delik bir madde ile gösterilebilirdi. Yani birbiri ardına süregelen boşluklu bir kozmik yapı. Evren maddesindeki boşlukların kendisi veya bu boşlukların boyutları büyük ölçüde değişir. Buna samanyolu içindeki diğer galaksi ve yıldızların hareketleri de dahil pek çok farklı türden etkileşim sebep olabilir. Yıldız kaymaları, güneş ve ayın hareketleri de bu saydığımız etkilere dahildir.

Bir diğer örnekte, evrenin radyasyonunda tespit edilen soğuk noktadır. Galaksiler, görülemeyen karanlık madde filamentleriyle birbirine bağlanırlar. Bu da, Samanyolu’nun bu boşluklardan birinde, yani -2013’teki bir araştırmanın diğer boşluklar kadar madde ile dolu olmadığı gösterilen- KBC boşluğunda varlık gösterdiği anlamına gelir.

Sanki galaksimiz kozmolojik bir sersemletmeyle Dış Rimen’de duruyor.

Wisconsin-Madison Üniversitesi’nden 2017 Amerikan Astronomi Derneği toplantısında sunulan yeni bir çalışma, Samanyolu’nun gerçekten çok büyük bir boşlukta olduğunu doğruluyor. Yani bilimin ilk yıkılan tabularından olan yüzyıllardır düz bir tepsinin üzerinde duran yuvarlak cisim olduğu düşüncesi tarihin tozlu sayfalarına gömüldü.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...