E3 2017 oyun etkinliğine dair öngörüler serisi

Date:

Açılışı Bethesda ile yapıyoruz

E3 2017 etkinliği yaklaşıyor. Ve her Haziran’da olduğu gibi video oyunu endüstrisi Los Angeles’ın merkezinde toplanır, yüksek sesli müzik ve tanınmış misafirler eşliğinde geçen toplantıda, yeni yüksek bütçeli oyun serileri ile ilgili sohbetler yapılırken yeni fikirler de havada uçuşurlar. Ve her Haziran’da söz konusu etkinlikten birkaç hafta öncesinden başlayarak yapılacak olası bildirimlerle ilgili edindiğimiz duyumlar, sızıntılar ışığında tahminlerde bulunuruz. Her ne kadar müziğimizin sesi o denli yüksek, eşlik edenlerimiz o denli ünlü olmasalar da.

Evet arkadaşlar, bu yıl tevazuyu elden bırakıyoruz ve duyduğumuz maksimum güven duygusu ile gelecek E3 2017 etkinliği hakkında edindiğimiz duyumlar ışığında tahminlerde bulunmaya başlıyoruz.

Nihayet Bethesda açık evrende role-playing olarak oynanan Starfield’ı tanıttı

Elder Scrolls Online’a bağlı yayıncı Fallout 4’e olan desteğini sürdürecek gibi görünmekle birlikte, Starfield hakkında da bir takım açıklamalar yaptı. Uzun zamandır hakkında söylentiler dolaşan oyun, yayıncının role-playing oyun biçimini bilim-kurgu ortamına aktarması şeklinde tasarlanmış.

Bethesda Starfield markası için 2013 yılında başvuruda bulunmuştu ama, o tarihten bu yana oyunla ilgili çok az şey duyabilmiştik. Bununla birlikte Polygon ile yapılan son söyleşide Bethesda’nın sorumlu prodüktörü Todd Howard stüdyonun geleceğe dair planlarıyla ilgili bazı açıklamalarda bulundu: “O kadar çok fikrimiz var ki, bugüne değin hazır olduğumuzu düşünemedik hiçbir zaman. Fakat bugün ulaştığımız nokta ve teknolojide gerçekleşen yenilikleri göz önünde bulundurursak, uzun zamandır konuşmakta olduğumuz şeylerin bazılarını gerçekleştirebilecek gibi görünüyoruz. Artık yapabilecek noktaya geldik.”

Fallout 4

Bethesda aynı zamanda Wolfenstein serisi ve Fallout ile ilgili açıklamalar da yaptı

Wolfenstein: The New Order için hazırlanan yeni seri ‘The Evil Within, geçtiğimiz Ekim ayından bu yana oyuncuların dikkatine sunuluyor. The Evil Within ile ilgili söylentiler Mart ayında ortaya çıkan bir iş ilanına dayanıyordu. Fakat şunu söylemeliyiz ki Fallout ile ilgili tahminimiz tamamiyle kendi uydurmamız.

Ama tabii bir mantık dahilinde yapacağız bu tahmini. Bethesda’nın Fallout Shelter adlı popler mobil oyunu E3 ’te duyurulmuştu. Seriyi açıklamak için daha ideal bir yer olabilir mi? Üstelik şu da var; Fallout 4’ten sonra ne gelecek? Açık dünya oyunlarının yapımı milyonlarca dolara mal oluyor. Bununla birlikte Elder Scrolls V: Skyrim, stüdyonun tahminlerini de aşarak yüksek oranda bir performans sergilemişti. Bu da yayıncının bu oyunu daha ileriye taşımak isteyeceği anlamına geliyor. Fallout 5 pek ihtimal dahilinde değil ama, serinin devamını bir çeşit yan ürün şeklinde görmeye devam edeceğiz gibi. Örneğin Fallout New Vegas, ya da genişletilmiş çok oyuncu modu şeklinde. Tıpkı Rockstar’ın para basan makinesi olan Grand Theft Auto Online ile yaptığı gibi.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...