Efsanevi Bugatti Chiron süper lüks bir yata dönüştürüldü

Date:

Palmer Johnson tarafından tekneye dönüştürülen Bugatti Chiron, benzersiz aksesuarlara sahip

Çok ses getirmeyi başaran 2.6 milyon dolarlık tasarım şaheseri Bugatti Chiron, uzun bir süre dünya üzerindeki en güçlü ve en hızlı otomobil olarak kabul edildi. İltifatların yetersiz kaldığı Chiron, şimdi de 2.2 milyon dolarlık süper lüks bir yata çevrildi.

Yatın ortasındaki şömine ve jakuzilerden bahsetmeden önce bu şaheserin nasıl ortaya çıktığından bahsedelim. İki sene önce Bugatti, yat üreticisi Palmer Johnson ile birlikte üç adet lüks tekne serisi üreteceğini açıklamıştı. Seriye, şirketin kurucusu Ettore’nin kızı olan Lidia Bugatti’nin takma ismi olan “Niniette” ismi verilecekti. Bugatti markalı bir tekneden beklenildiği gibi, serinin üç teknesi de Bugatti’nin mavi markasıyla vurgulanan titanyum ve karbon fiber malzemelerden üretilecekti.

Serinin ilk teknesinin ismi Niniette 66. Tekne 50 ile 80 feet uzunluğunda ve Bugatti imzalı mühendislik özelliklerin birçoğunu üzerinde barındırıyor. Bunlara rağmen markanın otomobil modeline nazaran hız manyağı bir araç değil. 50 mph (80 km/h) hızına ulaşma yeteneğine sahip. Ancak bu yatı gerçek anlamda ön plana çıkaran noktalar, absürt sayılarda ultra lüks aksesuarlara sahip olması.

Niniette 66’nın geniş güvertesi, deri ve binlerce yıl çürümeden kalabilme özelliğine sahip boğa ağacı olarak da bilinen mavi morta meşesi ile süslenmiştir. Güvertenin alt kısmında ise, bir güneşlenme yatağı, şampanya barı ve baştan çıkarıcı bir jakuzi bulunmakta. Tabi bir de misafirleri ağırlamak üzere teknemizin ortasında karşılıklı koltuklar arası şöminemiz mevcut.

Niniette 66, sadece 66 adet üretilecek özel bir seriden ibaret olacak.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...