Elon Musk, karar sonrasında Trump’ın danışmanlığını bıraktı

Date:

Toplu çekilme

Dün başkan Donald Trump Amerika Birleşik Devletleri’nin Paris Anlaşması’ndan çekileceğini açıklamıştı. Bunun üzerine Tesla’nın CEO’su Elon Musk söz verdiği üzere Trump’ın oluşturduğu herhangi bir başkanlık meclisinde artık yer almayacağını bildirdi.

Dün yapılan açıklamadan memnun olmayan yalnızca Tesla değil. Apple, Google, Microsoft ve diğerleri de başkandan Amerika’yı Paris Anlaşması’ndan geri çekmemesi için talepte bulunan bir yazı kaleme aldılar. GE’nin CEO’su Jess Immelt de çekilmeden ötürü yaşadığı hayal kırıklığını belirten bir tweet mesajı attı. GE, yeni hibrid türbinlerin de bulunduğu bir çok elektrik santralinde kullanılan türbinlerin üreticisi olan bir firma. Hibrid türbinlerde geleneksel enerji kaynaklarının yanında bataryalar da kullanılıyor.

[irp posts=”14971″ name=”Siz siz olun, 2018’den önce Bluetooth cihaz almayın!”]

Musk, Trump’ın ‘Ticaret Danışma Meclisi’nin üyesiydi. Trump’ın çevreyle ilgili bugüne kadar yaptığı açıklamaları nedeniyle Musk, Trump’ın meclisinde yer aldığı için eleştiriliyordu. Musk’ın bu eleştiriye cevabı, çevreye dair ideallerinin sesi olmak için mecliste olmanın kendisi için daha iyi olacağı yönündeydi. Fakat Paris Anlaşması’ndan çekilmek, kırılma noktasını oluşturdu.

İşin tuhafı, Shell, Exxon Mobile ve Cloud Peak Energy gibi petrol ve kömür firmaları da Trump’tan, Amerika’nın karbon salınımını azaltmayı hedefleyen uluslararası anlaşmanın üyesi olmaya devam etmesini sağlamasını talep etmişlerdi.

Bu arada Fransa, Almanya ve İtalya, Paris iklim anlaşmasının yeniden müzakere edilemeyeceğini deklere ettiler.

Güncelleme: Disney’in CEO’su Robert Iger’da anlaşmadan çekildiği için başkanın meclisinden ayrıldığını açıkladı. Bununla birlikte Apple CEO’su Tim Cook, çalışanlarına yazdığı bir mektupta yaşadığı hayal kırıklığını dile getirdi.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...