Bu yaz mutlaka izlemeniz gereken 10 film

Date:

Bu yaz izlemeniz gereken, en çok izlenen filmler

Her sene binlerce yenisi eklenen film sektöründe sizin de unutamadığınız filmler olmuştur. Bu listeyi yaz tatilinize eğlence katmak için hazırlıyorum. Baştan söyleyelim, en çok izlenen filmler listesindeki sıralama tamamen rastgele yapıldı ve tür uyumu yok. Sadece bu sene çıkan filmlerden değil, bütün zamanları kapsayan en çok izelenen filmler baz alındı. Ayrıca filmlerin çoğu görsel grafik yoğunluğundan uzak, gözlerden çok zihni ilgilendiren filmler. Filmlerin açıklama kısımlarında herhangi bir spoiler yok, gönül rahatlığıyla okuyabilirsiniz.

En çok izlenen filmlerin fragmanlarını izlerseniz karar vermeniz konusunda daha rahat hareket edebilirsiniz.

En çok izlenen filmler - Snatch

1.Kapışma (Snatch) – 2000

Yönetmenliğini Guy Ritchie’nin yaptığı ve mücevher soygununu temel alan bir aksiyon filmidir. Yönetmenin bir önceki filmi olan ‘’Lock, Stock and Two Smoking Barrels’’  kadrosuyla çekilmiş Brad Pitt, Jason Statham, Benicio Del Toro ve dahasının boy gösterdiği filmdir. İçinde Rus gangsterlerin, Yahudi kuyumcuların ve Brad Pitt’inde içinde bulunduğu bir grup çingenenin bir mücevherin peşinden gittiği filmdir. Heyecanlı aksiyon sahneleri ve ilginç senaryosu ile en çok izlenen filmler listemizde yer alıyor.

[irp posts=”20462″ name=”İşte, tüm zamanların en iyi 10 komedi filmi”]

En çok izlenen filmler - The Grand Budapest Hotel

2.Budapeşte Oteli (The Grand Budapest Hotel)-2014

En çok izlenen filmler listemizdeki bir diğer film Budapeşte Oteli, Wes Anderson’un yönettiği ve Jude law, Edward Norton ve Bill Murray gibi isimlerin oynadığı Stefan Zweig’in eserinden esinlenilerek çekilmiş bir filmdir. Filmde Zero Moustapha isimli bir genç Büyük Budapeşte Otel’ine resepsiyonist olarak giriş yapar. Açıkçası bu film diğer filmlerden aykırı olarak tarifi çok mümkün değil. Burada yapılması gereken yazara bir şans verilip izlenilmesinden geçiyor. Yazar da filmi unutup tekrar izleyebilmek için sabırla gün sayıyor.

En çok izlenen filmler - Fight Club

3.Dövüş Kulübü (Fight Club)-1999

David Fincher’ın yönettiği ve Brad Pitt, Edward Norton, Meat Loaf gibi isimlerin oynadığı bir filmdir. Film Chuck Palahniuk adında bir yazarın kitabından esinlenilerek yapılmıştır. Genelde ‘’Mutlaka izlenilmesi gereken filmler’’ listelerinde yer alıp büyüsü bozulmuş olsa da, gerçek anlamda bir başyapıt. En çok izlenen filmler listemizdeki bu filmin konusunu hiç anlatmaya gerek duymadan zaten eşten dosttan duyup ne hakkında olduğunu bildiğinizi varsayarak iyi seyirler diliyorum.

[irp posts=”19564″ name=”Son zamanların en iyi 5 korku filmi”]

En çok izlenen filmler - Cloud Atlas

4.Bulut Atlası (Cloud Atlas)-2012

Tom Tykwer’in yönettiği ve Tom Hanks, Halle Berry, Hugh Grant gibi isimlerin oynadığı bir filmdir. Film David Mitchell’in romanından esinlenerek beyaz perdeye sunulmuştur. Filmin özü geçmişte yapılanların bugünü, bugünde yapılanların ise geleceği etkilediği ile alakalıdır. Şahsi kanaatimce geçtiğimiz 10 yılın en az ilgi gören(Underrated) filmleri arasında kalsada en çok izlenen filmler listesinde yerini alıyor.

En çok izlenen filmler - Interstellar

5.Yıldızlararası(Interstellar)-2014

Christopher Nolan’ın yönettiği ve onun bu dünyadan olmadığının bir başka kanıtı olan filmlerdendir. Ayrıca filmin müzik kısmı Hans Zimmer’a devredildiği için işitsel anlamda da bir şölen sunmakta. Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain gibi yıldızların oynadığı bu filmde bir grup kâşif insanlığın geri kalanını kurtarmak adına bir solucan deliği aracılığıyla uzayı keşfe çıkıyor. Filmin gerek bilimsellik, gerekse görsellik açısından tam bir şölen olduğunu da söylemeden geçmeyelim. Bu arada film çıkalı 3 sene olmuş ve ben 3 senede 5 kez bu filmi izlemişim. Dolayısı ile en çok izlenen filmler listemize girdi.

 

En çok izlenen filmler - Split

6.Parçalanmış (Split)-2016

3 kızın 23 karakterli bir kişi tarafından kaçırıldığı ve kaçıran kişinin 24. Karakterini tanımak üzere harekete geçtiği bir filmdir. Başrolde James McAvoy’un oyunculuk dersi verdiği gerilim/bilim kurgu türünde bir filmdir.

En çok izlenen filmler - Swiss Army Man

7.Çakı Gibi (Swiss Army Man)-2016

Dan Kwan’ın yönettiği ve Paul Dano, Daniel Radcliffe, Mary Elizabeth Winstead gibi yıldızların oynadığı filmdir. Issız bir adaya düşen ve bütün umudunu kaybetmek üzereyken yeni bir arkadaşla tanışan Hank, hayallerindeki kızı bulmak için tekrar hayata tutunuyor. Kendine has havasıyla türü tarif edilemeyen bir başka film olan ‘Çakı Gibi’ mutlaka izlenilmesi gereken filmler arasında.

En çok izlenen filmler - Donnie Darko

8.Donnie Darko (Donnie Darko)-2001

Dar anlamda özetlemek gerekirse; sorunlu bir ergenin hayali olarak gördüğü tavşan kostümünde bir kişi tarafından yönlendirildiği bir dizi suç serisi olarak ele alınabilir. Fakat siz de filmi izledikten sonra bana hak vereceksiniz ki bu çok yüzeysel ve dar bir anlam. Ben size bu filmle ilgili şunu önerebilirim ki filmi ne kadar çok izlerseniz o kadar çok teori elde ediyorsunuz. Şimdiden iyi seyirler.

En çok izlenen filmler - RRRrrr!!!

9.RRRrrr!!! (RRRrrr!!!)

Listemizdeki belki de tek komedi filmi olan RRRrrr!!! Konu itibariyle milattan önce 35.000 yılında geçen bir cinayeti konu alıyor. Absürt komedi türünü belki de en iyi tarif eden film olan RRRrrr!!! 2 saatinizi eğlenceli şekilde harcamanın muhteşem bir yolu.

En çok izlenen filmler - The Boy in the Striped Pajamas

10.Çizgili Pijamalı Çocuk (The Boy in the Striped Pajamas)-2008

Nazi Almanya’sında geçen ve birbirleri ile arkadaş olmuş 2 çocuğu anlatan bir film. Yalnız bu filmi ilginç yapan şey şu ki çocuklardan biri SS subayının oğlu, diğeri ise Yahudi bir mahkûm.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...