Facebook’un kamerası ile artık kendi GIF’inizi oluşturabiliyorsunuz

Date:

Facebook’un kamerasına gelen özellik: GIF modu!

Özellikle son zamanlarda oldukça popüler olan GIF’ler, Facebook başta olmak üzere birçok sosyal medya platformunda yoğun bir şekilde kullanılmaya başlandı. Bilmeyenler için, açıklamak gerekir ise, GIF kelimesinin açılımı, Graphics Interchange Format’tır yani bu da Grafik Değiştirme Biçimi olarak kendi dilimize çevrilebilir. Bir sayısal resim saklama biçimi olan GIF, kayıpsız sıkıştırma kullanıyor ve 8 bit renge kadar destek veriyor. Bu kısa açıklamamızdan sonra gelelim asıl haberimize!

Facebook’un kamerasına gelen özellik: GIF modu!

Hatırlayacağınız üzere, Facebook, kullanılan bu GIF’lerin popülerliğini fark eder etmez, geçtiğimiz haftalarda Facebook yorumlarına küçük küçük animasyonlar paylaşma özelliğini getirmişti. Ve, böylelikle de GIF kullanımını insanlar arasında daha da popüler bir hale getirmişti. Bu sabah ise, Facebook’un yeni eklediği bir özellik ile karşılaştık. Facebook, uygulamanın fotoğraf makinesine sinsice yeni bir özellik ekledi. Artık, Facebook’un kamerası ile siz de kendi GIF’tinizi oluşturabileceksiniz.

[irp posts=”21092″ name=”Bu yaz mutlaka izlemeniz gereken 10 film”]

Peki, nasıl oluşturuyoruz bu GIF’leri? Facebook kamerasına sola doğru güçlü bir şekilde bastığınız zaman, kendi GIF’tinizi oluşturma ekranı gelecek. Yalnız, oluşturduğunuz bu GIF’ler, birkaç saniye uzunluğunda olabilecek. Öte yandan, Facebook kamerası ile oluşturduğunuz bu GIF’lerde, Facebook kamerasındaki tüm efekt ve çerçeveleri de kullanabileceksiniz. Ve, kendi GIF’lerinizi hikayenizde ya da profilinizde arkadaşlarınızla paylaşabilecek hatta eğer isterseniz cihazınıza da kaydedebileceksiniz.

Not: GIF oluşturma özelliğini şuan için sadece iOS işletim sistemi kullanan cihazlar erişebiliyor. Yakın zamanda tüm kullanıcıların hizmetine sunulacaktır.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...