Eski AI şirketi Ceo’su sanal kötüye kullanımlara karşı uyarıyor

Date:

 

Yapay zekalar tüm bilgileri bir bilinmeyene depo ediyor

Yapay Zeka, insan gelişimini hızlandıracak ve bizi zor görevlerden kurtaracak bir potansiyele sahiptir. Bununla birlikte, AI kişisel yaşamlarımıza daha da entegre hale geliyor ve bu yönüyle manipülasyon endişelerini artırıyor. Eski AI şirketi Ceo’su sanal kötüye kullanımlara karşı uyarıyor. Yapay zekalar tüm bilgileri bir bilinmeyene depo ediyor.Yapay zekalar tüm bilgileri bir bilinmeyene depo ediyor

Manipülasyon olarak AI etkileşimi

MIT Technology Review’de yayınlanan bir makale, yapay zekanın (AI) sinsi amaçlar için kullanılma potansiyeli ile ilgili endişeleri artırdı.Yazarı Liesl Yearsley, bu konudaki perspektifini, yapılandırılmış ve derin öğrenme karışımını kullanarak sanal ajanlar oluşturmasıyla bilinen eski Cognea CEO’su olarak iletiyor.

Yearsley, Cognea’daki görev süresince insanlara yalnızca görev yapmakla kalmayıp aynı zamanda duygusal destek sağlamak için AI’ya giderek daha fazla bağımlı hale geldiğini gözlemledi. Yearsley, Cognea’da bulunduğu süre zarfında bir takım gözlemlerde bulundu. Söylediğine göre insanlar bu yapay zekalara tüm sırlarını, hayallerini ve hatta sevdikleriyle olan anılarını paylaşıyorlar. Yani bu demek oluyor ki güvenlik ya da başka sebeplerle istenen veya isteyerek depo edilen bilgiler AI’da bekletiliyor. Bu da ilerleyen dönemde paylaşılan bilgilerin manipüle edilebileceğine dair bazı uzmanlar tarafından endişe taşıdığı düşünülen bir konu.

Bu elbetteki illa kötü sonuçlar doğuracak demek olmuyor. Ancak kaydettiğiniz veri tabanlarına dikkat edin. Çünkü AI sanal gerçeklik ifade ediyor. Yani bir yerlerde, kaydettiğiniz bilgiler gerçekleştirilebilir anlamına geliyor olabilir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...