Araştırmacılar çöpten batarya ürettiler

Date:

Çöpten yapılma pil

Daha etkin yenilenebilir enerji kaynakları araştırmaları bir çok batarya tipinin oluşumuna neden oldu. Fakat araştırmacılar bu sefer cidden enteresan yeni bir versiyon koydular masaya. Potasyum iyonları ve çöpten yapılma pil.

Çöpten yapılma pil

Bilim insanları paslı, geri çevrimli paslanmaz çelik ağ ile işe başladılar. Öncelikle Potasyumferrosiyanat çözeltisi kullanarak ızgaranın paslı takasındaki iyonları çözündürdüler. Potasyumferrosiyanat aynı zamanda şarap üretiminde ve gübrelerde kullanılıyor. Demir ve nikel iyonlarını da içeren bu iyonlar daha sonra çözelti içerisinde diğer iyonlarla bir araya geldiler. Bir araya gelerek nanoküp iskeleleri gibi tutunan iyonlar, potasyum iyonu biriktiren ve yayan bir çeşit tuz oluşturdular. Potasyum iyonlarının hareketi, ek olarak eklenen oksitlenmiş grafit kaplama ile etkisi artırılabilen bir iletkenlik oluşturdu.

Çöpten yapılma pil

Lityum bataryaları yenilenebilir enerji depolamada her zaman başvurulan yöntem fakat lityum pahalı olmakla birlikte kısıtlı miktarlarda bulunuyor doğada. Ek olarak lityum bataryaları süreç içerisinde bir takım patlamalara da sebebiyet vermişti. Sodyum-iyonu bataryaları alternatif olarak sunuluyorlar çünkü sodyum bol miktarda bulunan, ucuz bir materyal.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...