Ethan Hawke biyografi filmini drone kameralarla çekiyor

Date:

Ekonomik film çekimi

Ethan Hawke’ın ‘Blaze’ isimli gelecek biyografik filmi, aktörün çekim alanından yönetmen koltuğuna kadar olan icraatlerini görüntülüyor. Film, son Country ve Western sanatçısı Blaze Foley’in hikayesini anlatıyor ve neredeyse bütünüyle DJI’ın ürünleriyle çekiliyor. Fakat bu, filmin büyük bölümünün havadan çekildiği anlamına gelmiyor. DJI droneları çekimin bir bölümünü oluşturuyorlar fakat firmanın Osmo RAW ve Ronin DSLR sabitleyicisini de içeren yere konumlandırılmış kamera teçhizatı çekim esnasında geniş oranda kullanılmışlar. DJI Austin’deki SXSW’de filmdeki yeri ile ilgili anlatımlarda bulunmak üzere yer almıştı (DJI Creative Studio girişiminin bütün bölümü).

[irp posts=”11294″ name=”Spider-Man’in kötü karakteri Venom, bağımsız filmiyle geliyor!”]

Foley’in hikayesi talihsizlik ve trajedi ile acılaştırılmış. En dikkat çekici olanı da komşusunun oğlunun onu 40 yaşında iken göğsünden vurmasıyla sonuçlanan zamansız ölümü. Bunu ‘kaybolan yıllar’ olarak bilinen hayatının bir bölümü ile ve Willie Nelson gibi aydınlara ulaşan müziğinin etkisiyle birleştien flm, kendi kendini yazıyor. Bu hikaye Hawke ve Blaze’in eski sevgilisi Sybil Rosen tarafından yazılmış. Hawke, Rosen’ın ‘Ormanda Bir Ağaçta Yaşamak’ adlı kitabında kendi ağzından anlatmış olduğu Foley’in hikayesini okuduktan sonra Rosen’a projeyle ilgili olarak ulaşmış.

DJI’ın projeye dahil oluşu Hawke’ın firmanın ürünlerinin bazılarını kullandıktan sonra film için iyi bir fayda sağlayacağını düşünmesinden sonra gerçekleşti. Bu film, Hawke’ın Foley’in Rolling Stone tarzı hayatını yansıtmak üzere kullanmak istediği bir tema. Hawke, bu dengeli resimleri çeken Inspire 1 ve Osmo’nun elde taşınan cihazlar olduklarının farkına varmış. Seal, filmin ilk iki gün gerçekleşen çekimlerinin yüzde seksenin sadece Osmo ile çekildiğini iddia ediyor.

[irp posts=”11325″ name=”The Atomo Modüler Elektronik Sistem sanki elektronik LEGO gibi”]

Hawke’ın aktör olarak çektiği filmlerle kıyaslanırsa Blaze, nispeten küçük bir yapım. Foley’in başrolünü Ben Dickey adlı ticari müzisyenlik yapan tanınmamış biri ve Alia Shawkat kadın başrolünü Netflix’in hayranları olan ‘Arrested Development’  oynayaca (Sybil Rosen’ı). Rosen ise filmde kendi öz annesini oynuyor.

Hawke’ın DJI ürünlerine olan hevesine rağmen filmin fotoğraf yönetmeni ilk başta aynı fikirde değildi. Dickey “Fotoğraf yönetmeni Steve (Cosens)’ın iknaya ihtiyacı vardı” dedi. “En azından birkaç saat için. “Osmo’yu ilk kullandığımızda cidden tuhaftı. Bu gerçekten bir film mi? diye düşünmeye başlamıştım” dedi.

Filmin drone operatörü Scott McLeslie uçan kameraların ve Osmo’nun ortaya çıkarabilecekleri performans konusunda doğal olarak kendinden daha emindi. Sadece operasyonun küçük bir parçası olarak değil, fakat aynı zamanda geleneksel Hollywood teçhizatının üstesinden gelemeyeceği şeyleri yapabilme kapasitesinden ötürü. “Hiçbir sinematografın hayal dahi edemeyeceği olanaklara kapı açtılar” dedi. Hareket eden bir arabaya yakın çekim yapabilmek için yuvarlanan bir platforma ve aracın yarısının kesilerek açılmasına gerek duyarsınız diyen McLeslie sözlerine, “DJI teknolojisi ile cihazı sadece tekerin gerisine takar, ve daha önce hiç görülmemiş bir senaryo hazırlarsınız” diyerek devam etti.

[irp posts=”11214″ name=”Gençlerin paranormal thriller oyunu ‘Oxenfree’ artık iPhone’da”]

Tabii bu DJI’ın isminin duyulduğu ilk sinema değil. Firma ürünlerini ciddi film yapımcılarına angaje etmek için son birkaç yıldır Sundance Film Festivali’nde gösterime sunuyor. Aynı zamanda piyasada yer alan tek firma da değil. Hardcore Henry hemen hemen sadece GoPro kameraları kullanılarak çekilmiş, ve bu her yerde kullanılan aksiyon kamerası The Martian’da  olduğu gibi ilk piyasaya çıktığı tarihten bu yana görüş açısı ve araba/sualtı çekimlerinde başvurulan cihaz olarak kendini göstermişti.

Seal bütün filmi Osmo ile çekmeyi düşünmelerinin bir amacı olduğunu açıkladı (Osmo, Inspire adlı drone’un üzerinde  el kamerası olarak bulunan kameraydı). “Netice itibariyle mal bulmuş mağribi misali üzerine atlanacak bir çekim değildi ortaya çıkan fakat Ronin ve dronelarla birlikte oldukça etkileyici bir şey çıkmıştı ortaya” dedi.

Sizin ya da benim satın alabileceğimiz (ya da halihazırda aldığımız) çekim cihazlarıyla çekilen daha fazla filmin piyasaya çıkışını görmek güzel olmakla birlikte insanların Hollywood kalitesinde bir film çekeblimek için Hollywood bütçesine ihtiyaç duyulacağına dair algılarını yıkmak gerek. Özellikle de söz konusu olan aktörler ve onların egoları olunca : Dickey “Osmo… Aptalca görünüyor, yanlış anlamayın, mükemmel ama cidden aptalca bir görünüşü var” diyerek SXSW’deki bir panelde dalga geçmişti.

Blaze’in şu an itibariyle yayınlanma tarihi 2018 yılı olarak kararlaştırılmış durumda.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...