Facebook 2 milyar kullanıcıya ulaştı

Date:

Eksponansiyel büyüme oranı

Facebook 2017’de lunapark treni misali bir seyir kaydetti. Snapchat ile başa baş gitmeyi başaran Facebook, onlarca yeni özelliği uygulamaya koydu. Fakat aynı zamanda sahte haberler ve canlı yayın platformunda baş gösteren şiddet görüntülerindeki artış nedeniyle mercek altına alındı. Buna rağmen Facebook dünya çapında milyonlarca insanın tercih ettiği sosyal ağ olmaya devam ediyor. 2017 yılının ilk 3 ayı için yapılan kazanç bildiriminde Facebook’un 31 Mart tarihi itibariyle 1.94 milyar aylık aktif kullanıcısı olduğu bildirildi. Bu rakam, geçen yıla oranla yaklaşık 300 milyonluk bir artışı ifade ediyor. Bunun haricinde her gün ortalama 1.28 milyar insan Facebook ürünlerini kullanıyor.

Tahmin edebileceğiniz üzere bu Facebook’un geçtiğimiz yıl oldukça para kazandığı anlamına geliyor. Firma 2017’nin ilk üç ayında 8 milyar dolarlık bir kazanç elde etmiş. Bu rakam, bir yıl önceki kazanç rakamlarına oranla %49’luk bir artışa denk geliyor. Net kar oranlarına göz atacak olursak artış yaklaşık 3 milyar doların biraz üzerinde. Ki bu da %76 gibi çok yüksek bir büyümeye işaret ediyor. Bu paranın büyük bir kısmı mobil reklamcılıktan geliyor. Bu, Facebook’un reklamcılık gelirinin yaklaşık %85’lik bölümüne tekabül ediyor.

Bunun da ötesinde Facebook’un Snapchat’in ‘Hikayeler’ özelliğini kopyalamış olması meyvesini vermeye başlamış. Sadece birkaç hafta önce Instagram 200 milyona yakın kişinin ‘Hikayeler’ özelliğini kullandığını açıklamıştı. Kazançlarla ilgili olarak bugün yapılan oturumda CEO Mark Zuckerberg WhatsApp Durum (temel olarak WhatsApp’ın ‘Hikayler’ versiyonu) uygulamasının 175 milyon kullanıcısı olduğunu söyledi. Snapchat Şubat ayı itibariyle 161 milyon günlük kullanıcıya sahipti. Tabii Snapchat’te bir yavaşlama olduğuna dair bir gösterge yok fakat bu Facebook’un Snapchat’i köreltme stratejisinin işe yaradığını gösteriyor.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...