Bu e-posta mesajını alırsanız açmayın

Date:

Google Dökümanların tıpkısının aynısı

Eğer ‘Google Dökümanlar’ dosyasını paylaşmanızı isteyen bir e-posta aldıysanız, yalnız değilsiniz. Ne yaparsanız yapın, ama dosyanın içinde bulunan bağlantıya tıklamayın. Birçokları sahte bir Google Dökümanlar bağlantısını açmaları için kandırılmaya çalışılan kimlik avı mesajları aldılar. Eğer bu bağlantıya tıklar da sahte ‘Google Dökümanlar’ uygulamasının Google hesabınıza erişimine izin verirseniz, dolandırıcılar e-posta hesabınıza girebilirler. Ve tabii ondan sonra da tahribat başlar. Uygulama mesajlaştığınız bir çok kişiye gereksiz posta gönderiyor, Google’ın hesap giriş bildirimlerini ekarte ediyor (aynı zamanda iki faktörlü doğrulama yöntemini de).

Bu arada Google Drive’ın da sorun yaşadığına dair bildirimler vardı fakat bu iki olayın birbiriyle bağlantılı olup olmadığı bilinmiyor. Bu yazı yazılırken Drive yeniden çalışır hale dönmüştü.

Kimlik avı girişiminin ardında kimin olduğu ya da sahte ‘Google Dökümanlar’ uygulamasının ne yaptığı bilinmiyor. Google, dolandırıcılıkla ilgili bu konu üzerinde çalıştığını söyledi. Kesin olan bir şey varsa o da bu saldırının yaygınlık derecesi ve etkisi. Hem e-posta ve hem de hazırlanan web sayfaları oldukça güven telkin ediyor. Bu sebeple tecrübeli internet kullanıcılarının dahi saldırının ağına düşmeleri işten bile değil.

Güncelleme: Google ilgili hesapların kapatıldığını, sahte sayfaların kaldırıldığını ve ilgili ‘Güvenilir Gezinme’ güncellemelerinin sağlandığını belirtti. Bu da Google’ın bu tip bir olayın tekrarına engel olmak için adımlar attığını gösteriyor.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...