Facebook haberler için yeni özelliğini test ediyor

Date:

Yalan haberler için atılan diğer bir adım

Twitter gibi Facebook da sıklıkla kişisel ses duyurma aracı olarak hizmet verebiliyor. Kullanıcılar, benzer ilgilere sahip kişileri ekleyerek, güvenilir olarak addettikleri sayfaları takip ederek beğenide bulunabiliyorlar. Sahte haberlerle ilgili tartışmalar sürerken, sosyal medya devi, kullanıcıların başka türlü göremeyecekleri bir bilgiyi su yüzüne çıkarmak için yeni bir yöntemi test ediyor. ‘İzlenecek Başlıklar’ adını taşıyan bu yöntem belirli bir ajanstan çok, belirli bir konu çevresinde temellenen, bir dizi yayıncıdan edinilen içeriğin yayınlanması suretiyle çalışıyor.

Bildirildiğine göre bu özellik, ‘Haber Beslemesi’nde bulunan yeni bir kutu biçimi kazanıyor ve kullanıcıların tiyatro, korku filmleri ve fotoğrafçılık gibi başlıkları da içeren farklı konular arasında geçiş yapmalarını sağlıyor. Her bir tema kendi alanına ait sayfaya konuluyor ve bu sayfalar başlıklara kaç kaynağın katkı yaptığını detaylandırarak, bu kaynakların tümüne bir tuşa basarak bağlantı kurmayı sağlayacak bir seçenek sunuyor. Bir kez takip edilmeye başlanan kaynaktan gelen yeni gönderiler ana gönderiler bölümünde yer almaya başlayacaklar.

Facebook’tan bir sözcü “İnsanların Haber Beslemesi’nde bulunan konulara doğrudan abone olmalarını sağlayacak yolları test ediyoruz. Böylece ilgilendikleri konu başlıkları hakkında daha fazla haber görebilecekler” dedi. “Belirli ‘Sayfalar’ı takip etmenin haricinde aynı zamanda ilgilendiğiniz genel konuları takip etmenizi sağlayacak yeni bir metod daha var.”

Şu an itibariyle başlıklar yapı itibariyle oldukça genel kapsama sahip. Fakat yeni araç popüler hale gelecek olursa Facebook aracın kapsamını politika gibi daha ayrıştırıcı konulara doğru geliştirebilir. Her bir konu bir dizi farklı kaynaktan çekildiği için takipçiler alternatif görüşleri okumaya eğilim gösterebilir, daha güvenilir gördükleri kaynaklarla ilgili haberleri sorgulamak isteyebilirler.

Facebook’un haberler üzerindeki etkisi küçümsenemez. İngiltere’de ‘Conservative MP ve kültür, medya ve spor seçme kurulu başkanı olan Damian Collins sosyal medyada yanlış yönlendirici bilgilerin İngiltere’deki demokrasiyi tehdit edebileceği konusunda uyarıda bulundu. “Söz konusu tehdit, Amerika’da gerçekleşen şeyle ilgili. Seçimlerin son 3 ayında en çok okunan 20 yalan haber, en çok paylaşılan 20 gerçek haberden daha çok paylaşılmıştı” dedi.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...