Spotify QR kodlarla işlemi hızlandırıyor

Date:

Hızlı parça paylaşımı

Spotify hızlı müzik yayını veya şarkıları yakındaki arkadaşlarla paylaşmak için yeni bir yol sunan özelliğini mobil uygulamalarda etkinleştiriyor. ‘Spotify Kodları’ olarak adlandırılan özelliği kişisel şarkılar, çalma listeleri ve albümlerin altında ses dalgasına benzer bir barkod eki şeklinde göreceksiniz. Bu kodları kullanmak için Spotify uygulamasına giderek arama butonuna tıklayın. Arama çubuğunda bir kamera simgesi göreceksiniz. Kamerayı kodun üzerinde gezdirin. Sonrasında hemen aradığınız müziğe gideceksiniz.

Yaptığımız testlerde Spotify Kodları’nın oldukça hızlı çalıştığını gördük. Hatta öyle ki bazen kamera kod üzerinde durağan bir görüntü yakalamadan önce şarkı başarılı bir şekilde yüklendi. Uygulama Messenger, Snapchat ve son zamanlarda Twitter’daki yeni arkadaş eklemek için yapılan uygulamalara benziyor. Spotify’ın ‘Gelen Kutusu’ özelliğini Şubat ayında kapattığını göz önünde bulundurursak QR benzeri bu kodun SPotify’ın uygulama üzerinde müzik paylaşımını sağlamak için sosyal bir yolu yeniden uygulamaya sokmasını sağlayabilir.

Spotify Kodları geçtiğimiz ay sessizce uygulamaya konulmuş. Spotify’ın destek Twitter hesabı @SpotifyCares’de uygulamalarında 10 Nisan tarihinde ancak farkına vardıkları barkodlarla ilgili olarak birkaç kullanıcıya söylediğine göre  özellik ‘Spotify Taranabilir Şeyler’ olarak adlandırılan yeni bir özellik. Bugün itibariyle destek ekibi bu özelliği hala bu isimle adlandırıyor olsalar da online yardım sayfası bu özelliğe ‘Spotify Kodları’ olarak atıfta bulunuyor.

Asıl ismi her ne ise, Spotify bu kodları masaüstü uygulaması için de kullanıma sunmaya dönük planlarının henüz olmadığını söyledi.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...