Facebook canlı yayın etkinliklerinde birebir sohbet özelliği

Date:

Karşılıklı ve ‘canlı’ özel sohbet

Facebook, online video alanında herkesin uğrak yeri olmaya kararlı. Bu amaçla canlı yayın tecrübesini de bu alanda kullanmaya başladı. Örneğin Facebook Canlı yayını esnasında yapılan bir dakikaya kadar sürecek konuşmaları ele alalım. Yakında gelecek olan özellikle yazılı  olarak yaptığınız yorumlarınızı kocaman ve karman çorman sohbetler çukuruna atmak yerine, canlı yayın etkinliği esnasında başkalarıyla ayrı bir pencerede özel olarak sohbet ederek değerlendirebileceksiniz.

Facebook bu özelliği sıradan bir tarzda ‘Arkadaşlarla Canlı Sohbet’ olarak adlandırmış. Dilediğiniz zaman dilediğiniz kişiyle özel sohbetler yaparken, dilediğiniz zaman herkese açık ve canlı olarak yapılan yayınlara geçiş yapabilme özelliğini kullanmanın son derece basit olacağı söyleniyor. Fakat yine de kullanıma girdiğinde bizatihi denemeden karar vermek doğru olmaz. Her ne kadar söylendiği kadarıyla kullanım çok kolay olsa da, Facebook bu özelliğin mobil uygulamalarındaki kullanımını hala test ediyor. Beklenti, bu özelliğin yaz sonuna doğru daha fazla sayıda kullanıcıya açılacak olması yönünde.

[irp posts=”7190″ name=”Bu ağaç 40 çeşit meyve veriyor”]

Şunu da belirtmeden geçmeyelim; eğer Facebook Live yayınını kendiniz yapıyorsanız, artık yayınınızı izlemeleri için izleyicileri davet edebileceksiniz (tabii davet yolladığınız kişinin reddetmesi ihtimali de söz konusu). Facebook Live tutkunları bilirler ki bu özellik geçen yıl itibariyle tanınmış kişilere ait onaylı hesaplarda kullanılabiliyordu. Gelin görün ki bu kısıtlama artık kaldırılmış durumda. Yani isteyen herkes arkadaşlarıyla canlı yayının tadını çıkarabilecek. Yapılacak yayın, yayına katılan kişinin (misafir olarak adlandıralım) kullandığı cihazı tutuş şekline bağlı olarak resim içinde resim, ya da yan yana şeklinde gerçekleşecek.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...