Facebook, daha iyi bir VR deneyimi için 360 videoyu 4K’ya yükseltiyor

Date:

Böylece 360 video görüntülemeyi yaygınlaştırmak ve kar amacı gütmeyenlere yardımcı olmak hedefleniyor.

YouTube geçtiğimiz yılın sonlarında 360 canlı video’ya 4K desteği getirmişti. Facebook bunun için biraz geç kaldı ve 360 videoda 4K’ya geçmesi zaman aldı. Nihayetinde Zucherberg’in VR ile ilgilenmeye başladı. Sosyal medya devi geçtiğimiz gün 360 canlı video akışları için 4K çözünürlük desteği getirdiğini açıkladı. Gear VR için Facebook 360 uygulamasıyla yakında daha sürükleyici canlı VR akışların keyfini çıkartabilirsiniz. 4K VR başlık setleri yaygınlaştığında Facebook bunun için zaten en iyi bir şekilde hazır olmuş olacak. Ayrıca bu güncellemenin bir parçası olarak Facebook, Donate Button ve Scheduled Live özelliklerini 360 canlı video servisine getiriyor. Böylece 360 video görüntülemeyi yaygınlaştırmak ve kar amacı gütmeyenlere yardımcı olmak hedefleniyor.

Böylece 360 video görüntülemeyi yaygınlaştırmak ve kar amacı gütmeyenlere yardımcı olmak hedefleniyor

Ayrıca geçtiğimiz gün, Facebook’un artık üçüncü tarafların hem aygıtlarını hem de yazılım paketlerini kapsayan “Live 360 Ready” programı duyurdu. Insta360 Air’e ek olarak Insta360 Nano ve Insta360 Pro bu yılın başlarında sertifikalandırılmıştı. “Live 360 Ready” listesinde şimdi de Giroptic IO, Nokia Ozo, ION360U, ORAH 4I, Z Cam S1, 360FI 4K Pro ve Garmin VIRB 360 yer alıyor. Mağazalardaki bu ürünleri yeni ambalajlarında bulunan Facebook Live logosu ile görebilirsiniz. Tuhaftır ki, Samsung ve Ricoh gibi daha çok bilinen markalar bu listede yer almamış.

Facebook 360 video yayıncılığı için yazılım tarafında Assimilate SCRATCH VR, Groovy Gecko, LiveScale, Teradek, Voysys, Wowza ve Z Cam WonderLive’ı sertifikalandırdı.

360 canlı video kalitesini arttırarak ve geliştiricilere doğru araçları seçmelerine yardımcı olarak, Facebook şu anda doğru yönde ilerliyor. Bu açıklamalara göre zaten sürükleyici olan VR teknolojisini 4K çözünürlük desteği getirilmesi sayesinde 4K VR başlık setlerinin yaygınlaşması bekleniyor. Umuyoruz ki, Facebook gibi diğer sosyal medya devlerinin de şu an bunun için çalışıyordur.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...