Facebook kişisel ihtiyaçlara yönelik bağış uygulamasını başlatıyor

Date:

Şahsi ihtiyaçlara yönelik bağış toplanabilecek

Facebook geçen yıl firmanın onayladığı 501c3 (Amerika’da kar amacı gütmeyen kuruluşlara verilen ulusal gelir kodu) kuruluşları için yardım toplama ekibi oluşturulmasına olanak sağlayan bir aracın duyurusunu yapmıştı. Hatta bu yardımları canlı videolara da taşımıştı. Facebook bugün itibariyle biraz daha şahsi sorunlara hitap edecek durumlar için para talebinde bulunma şansı veriyor. Firma, kişisel bağış toplama adı verilen bu yöntemle eğitim, sağlık, evcil hayvan sağlığı, kriz giderme, kişisel aciliyet ve bir cenaze ya da ölüm gibi masrafların karşılanmasına yönelik bağış almanıza olanak sağlayacak.

Kısmen GoFundMe gibi görünen bu uygulamada şimdilik bağış talebinizin altı kategoriden birine uyması zorunluluğu var. Facebook bunları gelecekte genişletmeyi umduklarını söylüyor. Aynı zamanda başlangıçta 24 saatlik gözden geçirme işlemi uygulanıyor, fakat girişim büyüdükçe bu işlem otomatikleştirilebilir.

Facebook aynı zamanda canlı yayınlarda yardım talebinde bulunabilecek kişi aralığını da genişletiyor. Bugün itibariyle onaylanmış herhangi bir sayfa Facebook Live canlı yayınına bağış butonu ekleyebiliyor. Bu, kamuya mal olmuş kişilerin, markaların, işletmelerin ve diğer kişi ya da kurumların destekledikleri kar amacı gütmeyen organizasyonlar için bağış toplamalarına yardımcı olabilecekleri anlamına geliyor. İzleyiciler yayın esnasında ya da sonrasında katkıda bulunabilecekler.

Facebook’un yapmış olduğu duyuruda firmanın yapılan yardımlardan herhangi bir pay alıp almayacağı konusunda herhangi bir açıklama yapılmamış. Kar amacı güdülmeyen yardımlarla ilgili ilk duyuru yapıldığında Facebook, ödeme işlemi masraflarının karşılanması için yüzde 5’lik bir kesinti yapılabileceğini belirtmişti.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...