Samsung Gear 360 kamera canlı yayın yapabiliyor

Date:

360 derece çekim

Samsung, Galaxy S8 ve S8 Plus’ın dışında aynı zamanda öncekinden daha şirin ve daha özellikli yeni bir Gear 360 kamera yapmış. Yeni Gear 360 gerçek 4K’da video çekimi yapıyor. Geçen yılın modeli 3840 x 1920 boyutlarında çekim yapabiliyordu. Bu da 4K’ya oldukça yakın bir ölçüt. Samsung’un bu açığı neden kapatmadığı anlaşılmadı.

Yeni model iPhone’ları da destekliyor. Bunun için ihtiyacınız olan iOS 10 üzerinde çalışan iPhone 6S ya da daha yeni bir modeli.

Geçen yılki Gear 360 kameranın yuvarlak kafasının her iki yanında yerleşik iki adet 15-megapixel sensör mevcuttu. Buu yıl ise bir çift 8.4-megapixel fish-eye kamera kullanılmış. Her ikisinden aynı anda çekim yaptığınızda bu kameralar da 15-megapixel’lik fotoğraf veriyor. Bu yönüyle orijinal Gear 360’ta 30-megapixel maksimum durağan çözünürlükten fire verilmiş.

[irp posts=”12190″ name=”Samsung Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus Türkiye fiyatı ve çıkış tarihi belli oldu”]

Batarya geçen yılki modelde olduğu gibi kafada değil, kameranın gövdesinde yerleşik. Bu da yeni modelin biraz daha küçültülebilmesini sağlamış. Her ne kadar hepsi bir arada şeklinde tasarımlanmış bir gövdeyi taşımak daha kolay gibi görünüyorsa da, geçen yılki modelin küçük tripodunu özletti. Yeni Gear 360’ı bir yere yaslamak isterseniz, kamerayı beraberinde  gelen tüp biçimli halkanın üzerine koymanız gerekiyor. Böylece açı kazandırma noktasında teknik anlamda daha fazla esneklik sağlanmış oluyor.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...