Facebook Live, canlı yayın akışınızı daha eğlenceli bir hale getirmek için yeni bir özellik sağlıyor

Date:

Facebook Live, artık canlı yayın akışınıza bir arkadaşınızı eklemenizi destekleyici özellik sunuyor

Facebook, şimdilerde, kullanıcılarının canlı yayın akışlarında, bir arkadaşını daha davet ederek yayına katılmasının kapılarını açıyor. Youtube Live aracılığıyla bir Hangout on Air gibi düşünün. Bu özellikle, Facebook’tan bir arkadaşınızdan, aynı yerde olmasanız dahi, canlı yayın akış ekranına katılmasını ve paylaşmasını isteyebiliyorsunuz. Facebook, ilk olarak bu özelliği, kamuya mal olmuş kişilere sundu, ve şimdi tüm kullanıcılar, iOS uygulaması aracılığıyla, bu özelliği kullanmaya hazır hale gelecek.

Facebook Live, artık canlı yayın akışınıza bir arkadaşınızı eklemenizi destekleyici özellik sunuyor

Hem portre hem de yatay modları desteklenmektedir – canlı yayını başlatan kişi, ana ekranın hepsine sahip olacak ve arkadaşları resmin içinde resim olarak gözükecek; yatay olarak ise, iki kullanıcı ekranı, ortadan ikiye bölünecek. Facebook, Android cihazlara, bu özelliği ne zaman sağlayacağını henüz açıklamadı.

Bu özellik ayrıca, canlı yayın yapan kullanıcıların, izleyicilerinden biriyle doğrudan bir mesaj başlatmalarını ve yayın sırasında özel sohbet edebilmelerini sağlıyor. Facebook, bu ek özelliklerin, canlı yayın paylaşma özelliğine kıyasla daha “eğlenceli” ve “sosyal” yeni eklemeler olduğunu söylüyor. Son birkaç ayda, ateş, cinayet, tecavüz ve saldırı filmleri Facebook’ta akışa alındı. Canlı yayınlar daha sonra sosyal ağın kullanıcıları tarafından kaydedilmiş videolar olarak, genellikle günler önce indirilmeden görüntülenebilir hale geldi. Nisan ayında da korkunç akışlar meydana geldi. Bu ayrı olayların ardından, Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg, videoları ve işaretli raporları incelemek için 3.000 denetçi ekleme sözü verdi.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...