ExtraTorrent’in kullanıcılarına bir müjdesi var; Geri döndüm!

Date:

Kapatılan ExtraTorrent’in geri dönüşünün ardından alternatif olarak kullanabileceğiniz en iyi 10 Seçenek-The Pirate Bay, RARBG ve diğerleri

 ExtraTorrent, benzerleri The Pirate Bay ve Kickass gibi geçici bir kapatılma sürecinin ardından geri döndü.Son yıllarda korsan torrent sitelerine karşı mücadele veren örgütler tarafından çok sayıda başarılı yasaklar ve kapatma cezaları uygulandı. Bunların en önemli olanlarından birkaçı KickassTorrents, The Pirate Bay, Torrentz.eu, Isohunt, eztv.in, YIFY ve Popcorn Time sitelerine uygulananlardır. Ancak bu tür torrent siteleri (genellikle farklı bir domain alıp ona dönüşen) ceza bile alsalar sonrasında yeniden kendilerini çok hızlı bir şekilde geri döndürmeleriyle bilinirler.

The Pirate Bay geçici olarak kapatılmasının ardından bir süre sonra yeniden açıldı. Aynı zamanda ExtraTorrent’te aynı şekilde geri döndü ancak ExtraTorrent.cd. adıyla devam etti. Buna verilebilecek bir başka örnek KickAss Torrents’in yasaklandıktan kısa bir süre sonra KickAss.cd ismiyle kaldığı yerden devam etmesi olabilir.

Bu durumu yakın mercek altında inceleyen yetkililerin yapmayı hedefledikleri şey yasa dışı tüm torrent sitesini kapatmak ancak bunun gerçekleşmesi neredeyse imkansız. Örneğin, yalnızca kişisel kullanım sağlandığı ve kopyalanmadığı taktirde İsviçre’de telif hakkıyla korunan içeriğin indirilmesi yasal ve bir suç teşkil etmiyor. Benzer bir biçimde İspanya, Kanada, Meksika ve Hollanda gibi diğer ülkeler de telif hakkı olan içeriği yine kişisel kullanım amacıyla (kâr amacı taşımayan) indirmeye izin veriyor. Dolayısıyla bu ülkelerin yasaları izin verdiğinden, buralarda kayıtlı torrent siteleri güvenli sayılacak. Bu yüzden korsan uygulamaların tamamen engellenebilmesi mümkün değil.

İlginç bir biçimde, KickassTorrents’in sahibi olduğu iddia edilen Artem Vaulin, The Verge ile yaptığı bir röportajda Hollywood stüdyolarına bir nefret beslemediğini, yalnızca kendi işlerini yapmaya çalıştığını ancak kendisini hapse atmanın Hollywood’u kurtarmaya yetmeyeceğini dile getirmiş, “Torrent’ler bitmeyecek. Fakir ülkelerde herkes torrent kullanıyor. Buradaki bazı gardiyanlar bana kendilerinin de torrent kullandıklarını söylüyorlar” demiştir.

Torrent siteleri kendi içlerinde yasadışı değildir. Yasalara aykırı olan telif hakkı ihlalleridir. Bu sebeple yasalarca telif hakkı ile korunan materyallerin paylaşılması ve çeşitli amaçlarla kullanılması yasaktır.

Kapatılan ExtraTorrent'in geri dönüşünün ardından alternatif olarak kullanabileceğiniz en iyi 10 Seçenek-The Pirate Bay, RARBG ve diğerleri
ExtraTorrent İngiltere, ABD gibi pek çok ülkede yasaklılar listesinde ancak bireysel kullanımın yasak olmadığı eyalet yasalarınca kullanılabildiği Hollanda, Danimarka, Meksika gibi ülkeler var.

Korsana karşı faaliyet gösteren örgütlenmeler yakın zamana kadar birkaç torrent site kapatmış olsa da daha önce de tecrübe edildiği üzere bir takım yollarla internette hala aktif bir biçimde işleyişine devam eden onlarcası var. Şu anda kullanımda olan ve erişebileceğiniz torrent sitelerinin sizin için seçtiklerimizin 10 tanesinin isimleri aşağıdaki gibi:

1) The Pirate Bay

2) ExtraTorrent.cd

3) RARBG

4) YTS.ag

5) Torrentz2, 1337x

6) TorrentDownloads

7) TorrentProject

8) EZTV.ag

9) Can I Stream It?

10) ISOHUNT.TO, BTN

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...