Facebook Live’da cinsel tacize gözaltı

Date:

Sosyal ağ üzerinde kontrol sağlanamıyor

Facebook Live’da yayınlanan korkunç bir cinsel saldırı sonrasında güvenlik güçleri kapsamlı bir soruşturma yürütüyor. Chicago polisi konuyla ilgili ilk tutuklamayı yaptıklarını bildirdi. 14 yaşındaki bir çocuk göz altına alındı. Polisin bildirdiğine göre 15 yaşındaki diğer çocuk da yakında göz altına alınacak.

Kurbanla saldırganlardan biri arasındaki bağlantıya dair detaylar büyük oranda gizli tutuluyor (yaşları itibariyle açıklama yapılmıyor). Fakat görünen o ki bu canlı yayın, internette gerçekleşen travmaların sonuncusu olmayacak. Bilakis günbegün artış gösteriyor.

[irp posts=”11705″ name=”Facebook Live ‘Canlı Yayın’ sonunda masaüstüne geliyor”]

Başkomiser Eddie Johnson bir medya topluluğuna videodaki kızın cinsel yorumlara ve diğer online tehdit biçimlerine maruz kaldığını belirtti. Chicago polisi kurbana karşı tehditlerde bulunurken yakalananların cezalandırılabileceklerini belirtti fakat kesin bir eylem planının bulunmadığını da ekledi.

Bu saldırı, canlı yayın vakasıyla ilgili gündemde olan sorunlara dikkat çekti. Yayını kesmenin zorlukları ve izleyenlerin yardım için birilerini aramak yerine izlemeye devam etme eğilimlerinin rahatsız ediciliği bunlardan bazıları. Yapılan tutuklamalar gelecekte gerçekleşebilecek bu tip olaylara verilecek tepkiler için bir alt çalışma oluşturma özelliği taşıyor.

Bununla birlikte bu olay, Facebook ve diğer sosyal ağların yapacak daha çok işleri olduğunu gösteriyor. Gerçekleşen bir yayın vakasından sonra hızlıca üzerine giderlerse böylece insafsız yorumcular kötü olan bir durumu daha da kötüleştiremezler.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...