Receiver kullanılarak Smart TV’ler hacklenebiliyor

Date:

Saldırı belirli TV bantlarında çalışıyor

Televizyonunuzu birilerinin ele geçirebileceğine dair endişeler on yıllardır söz konusu (Outer Limits filmini izlediniz mi?). Ve görünen o ki bu endişeler son bulmayacak. En azından kısa vadede.

Oneconsult güvenlik araştırmacısı Rafael Scheel, Smart TV’leri kablosuz yayın ile dijital ortama (özellikle DVB-T’ye) kod yerleştirerek kontrol edebilen bir saldırıya vurgu yaptı. Bu saldırı TV’nin web tarayıcısında bulunan açıklardan faydalanarak yönetici seviyesinde erişim sağlıyor ve herhangi bir komutu çalıştırabiliyor. Uygun TV’lere ulaşabilmek için ihtiyacınız olan tek  şey yeterince güçlü bir verici. En azından bir saldırı fark ettirmeden iş görmenizi sağlayabiliyor.

Bu teknik Samsung’un en az son iki modelinde çalışıyor ve web bağlantısı etkin olan TV’lerin ele geçirilmesi için kod değişimini mümkün kılıyor.

Bereket versin ki sadece bazı ülkeler DVB-T kullanıyorlar ve bu saldırı tipinin gerçekleşmesi için gerekli olan Hybrid Broadcast Broadband TV  (HbbTV) formatını destekleyen birkaç ülke var. Aynı zamanda kurbanın DVB-T kanalı seyrediyor ve TV’nin de internete bağlı olması gerekiyor.

Yine de bu keşif, telefonlar ya da PC’ler kadar sık güvenlik güncellemesi almayan akıllı TV’lerin kilitlenmelerinin önemine vurgu yapıyor. Bir kişinin televizyonuna internet üzerinden girebilmek başka şey, sadece bir özelliği kullanarak bir çok televizyona girebilmek çok daha berbat bir şey. Üreticiler bunun gibi saldırıların gerçek hayatta oluşmalarına engel olmak istiyorlarsa güvenliğe daha çok öncelik vermeleri gerekecek.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...