Facebook, Messenger Reklamlarını dünya çapında test ediyor

Date:

Facebook, Messenger Reklamlarını yayınlamaya başlıyor

Messenger’daki sohbetlerinizin yanında promosyonları görmeye hazır olun!

Facebook sosyal medya platformunu, hemen hemen 7’sinden 70’ne kadar herkes kullanıyor. Kimisi, eski arkadaşlarını bulup iletişimde kalmak için, kimisi de oyun oynamak, fotoğraf paylaşmak ya da tamamen ticari amaçlı bir iş için facebook hesabı oluşturmuş durumda. Facebook Messenger ise, arkadaşlarınızla sohbet edebilmenizi sağlayan, dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulamalarından biridir. Kullanmayan yok diyebiliriz. Son gelen güncelleme ile, Messenger’a kayıt olmak için Facebook hesabına bile ihtiyacınız yok. Sadece telefon numaranızı girerek Messenger’a kayıt olabilirsiniz. Bu kısa hatırlatma ve açıklamalardan sonra gelelim asıl haberimize.

Facebook Messenger’da sohbetlerinizin yanında, üstünde, altında herhangi bir reklam görme düşüncesi sizi kemiriyor olabilir ama gel gelelim ki Facebook’un bu konuda çekinceleri var gibi görünmüyor. Sosyal medya ağı, önümüzdeki haftalarda dünya çapında Messenger reklamlarının beta testini genişletecek. Hedeflenen ise, Messenger Reklamlarının sayesinde, markalar, dünyada ayda 1.2 milyarı aşkın kişinin kullandığı ve aylık paylaşılan mesaj sayısınnın 2 milyarı aştığı Messenger üzerinden reklam vererek geniş bir kitleye ulaşmak.

Facebook, Messenger Reklamlarını yayınlamaya başlıyor

[irp posts=”20978″ name=”Jayden K Smith’ten mesaj aldıysanız dikkat!”]

Facebook, Messenger Reklamlarını, dün itibari ile tüm dünyada uygulamaya koydu. Reklam veren markalar, Messenger üzerinden kullanıcılara sponsorlu içerikler sunabilecek. Şuan da sınırlı sayıdaki kullanıcı bu Messenger Reklamlarını görebilecek ancak yakın zaman içerisinde uygulama tüm dünya çapındaki Facebook kullanıcılarına görülebilir hale gelecek. Yavaş yavaş ilerlemeye çalışıyorlar. Sizce, böyle bir uygulama güzel olacak mı? Messenger ürün sorumlusu Stan Chudnovsky, VentureBeat’e yaptığı açıklama da bunun basit bir gelir meselesi olduğunu söyledi. Ek olarak da, Facebook’un, sadece o gördüğünüz reklamların çeşidine önem verdiğini belirtti.

Ayrıca, Facebook Messenger Reklamları ve Gelirler Ürün Müdürü Ted Helwck’te bu konu üzerine bir açıklamada bulundu. Ve, Messenger reklamlarının, reklam veren markaların hedeflerine ve müşterilerine ulaşmada yardımcı olacağını söyledi. Son olarak da sözlerine, her ay 1,2 milyarı aşkın kişinin Messenger’ı kullandığı düşünüldüğünde, bu uygulamanın işletmelere Facebook kampanyalarında daha fazla kişiye ulaşma olanağı sağlayacağını da ekledi. Kullanıcılar, Messenger’ın mobil uygulamasında yer alan reklamlara giriş yaptığında, Messenger ya da yönlendirilecekleri sayfadan marka ile doğrudan iletişim kurabilecekler.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...