Facebook, WhatsApp, Youtube ve Instagram’ın gizli özellikleri

Date:

Facebook, WhatsApp, Youtube ve Instagram’ın gizli özellikleri

Sosyal medya platformları hızla büyürken, birçoğumuzun bilmediği temel kullanım bilgileri dışında birde gizli hileler de var. Yazımızda düzenli sosyal medya kullanıcılarının bile ilginç bulabilecekleri Facebook, WhatsApp, Youtube ve Instagram’ın gizli özellikleri nelerdir? Bir araya getirdik.

Facebook İki farklı mesaj kutusu

Hergün düzenli olarak Facebook kullanan kişiler büyük olasılıkla bu platformdaki kullanımı kolaylaştıran çalışma biçiminin farkındalar. Facebook, WhatsApp, Youtube ve Instagram’ın gizli özellikleri arasında iki farklı mesaj kutusu özelliğini tanıyalım.

Muhtemelen, herhangi bir Facebook kullanıcısının sizinle arkadaş olmasa dahi size mesaj gönderebileceğini biliyorsunuzdur. Bu mesajların tümü, ‘message requests’ ileti talepleri veya mesaj talepleri adlı farklı bir gelen kutusuna düşer. Bu isteği kabul etmeyi seçerseniz, bir arkadaşlık talebini kabul ettiğiniz anlamına gelmez. Sadece iletiyi kabul ederek cevaplayabilirsiniz. Peki, ayrı iki ileti gelen kutusu olduğunu biliyor muydunuz?

Ayrıca ‘filtered requests’ yani filtrelenmiş istekler adı verilen başka bir şey daha var ve buna Facebook Messenger uygulamasından veya bir web tarayıcısında oturum açtıysanız erişebilirsiniz. Arada sırada bir göz atın, ilginç bir şeyler bulabilirsiniz.

WhatsApp GIF koleksiyonunun kullanımı

WhatsApp uygulaması, doğrudan kullanılabilen kendinden animasyonlu GIF koleksiyonuna sahiptir. Sohbet penceresinde, ‘+’ düğmesine dokunun ve fotoğraf ve video arşivini seçin. Sol altta GIF’in yanında bir arama işareti göreceksiniz. GIF koleksiyonunu görüntülemek ve aramak için buna dokunun.

Facebook, WhatsApp, Youtube ve Instagram'ın gizli özellikleri - Whatsap gif
Facebook, WhatsApp, Youtube ve Instagram’ın gizli özellikleri

WhatsApp Veri ve depolama alanının kullanımını kontrol etmek

Bir sohbet veya arkadaş grubu tarafından telefonunuzda ne kadar alan tüketildiğini görmek ve yönetmek istermisiniz?

WhatsApp arkadaş grupları ve bire bir sohbetler için ayrı ayrı depolama alanı yönetmenizi sağlar. Whatsapp içindeki Ayarlar menüsünden Veri ve Depolama Kullanımı kısmına girin, daha sonra Depolama kullanımı kısmına girerek sohbetler ve gruplar için ayrı ayrı, harcanan depolama miktarına göre sıralanmış listesini görüntüleyebilirsiniz. Her sohbet için medya türünün ayrıntılarını görmek için bir sohbet adına dokunun, sohbetten medyayı silmek için yönet düğmesine dokunabilirsiniz.

YouTube Altyazı özelliğini kullanma

YouTube, yüklenen videolar için otomatik olarak altyazı oluşturan dahili bir özelliğe sahiptir. Bir video yüklediğinizde YouTube, altyazı için transkript oluşturabilir. Bu işlem videonun uzunluğuna bağlı olarak biraz zaman alabilir. Bu transkripti almak isterseniz, videoyu açın, metni görüntülemek için ‘Daha Fazla’ düğmesine dokunun ve Metni Kopyala’yı seçin.

Tüm bu metni daha sonra kullanmak üzere bir not defterine de kopyalanabilirsiniz. Bir ses dosyanız varsa ve transkripsiyon yapmanız gerekiyorsa, YouTube’u kullanabilirsiniz. Öncelikle, ses dosyanızı bir video dosyasına dönüştürmeniz gerekir. Daha sonra YouTube’a yükleyerek işlemi başlatın. Hazirlanan transkriptin %100 doğru olmayabileceğini söyleyelim, ancak manuel olarak yapmaktansa önce dönüştürüp sonra üzerinde bir dizi değişiklik yapmanın işinizi kolaylaştıracağını unutmayın.

YouTube TestTube

Son olarak, YouTube’un deneysel özellikleri test etmek için TestTube adlı bir bölümü olduğunu hatırlatalım. Halen, 4K video oynatımını 60 fps’de test ediyorlar. Yeterince güçlü bir bilgisayarınız ve hızlı internet bağlantınız varsa, deneyebilirsiniz.

[irp posts=”20613″ name=”Instagram Hikayelere fotoğraf ve video yanıtlama özelliği”]

Instagram filtrelerini yayınlamadan kullanmak

Birçok kişi Instagram’daki benzersiz filtreleri gerçekten çok seviyor. Bununla birlikte, bir şey paylaşmadan bu filtrelerden birini kullanmak istiyorsanız, kolay bir çözüm var. Bu özellik, uygulamanın hem Android hem de iOS sürümlerinde çalışıyor.

Önce, uygulamayı açın, profil sekmesini ve ayarlarınızı tıklayın (sağ üst). Hesap ve Hikaye Ayarları’nın altında, ‘paylaşılan fotoğrafların kaydedilmesi’ seçeneğini açın. Ardından, Instagram’a bir fotoğraf yükleyebilir ve filtrenizi uygulayabilirsiniz. Paylaş’ı tıklamadan önce telefonu uçak moduna alın. Bu durumda yayın başarısız olacak, ancak düzenlenen resim, resim galerisi içine kaydedilecek.

Instagram’da filtrelerin sırasını değiştirin

Çoğu kullanıcının bilmediği bir başka küçük özellik var. Filtreleri yeniden sıralamanız mümkün. En sevdiğiniz filtreler listenin altındaysa, ilk önce ortaya çıkacak şekilde düzenleyebilirsiniz. Bir resmi paylaşırken, filtreler arasında Yönet’i görene kadar sonuna kadar ilerleyin. Yönet’e dokunun ve çıkan listede filtre yanındaki üç çizgiden tutarak istediğiniz sıraya taşıyın.

Facebook, WhatsApp, Youtube ve Instagram'ın gizli özellikleri - Instagram Filtre Siralama
Facebook, WhatsApp, Youtube ve Instagram’ın gizli özellikleri

Twitter Analytics

Muhtemelen Twitter’ı daha iyi kullanmanın bir sürü yolu var. Profesyonel kullanıcılar, listeler, hashtag karma etiketler, konuşmalar, klavye kısayolları ve açıklamalar hakkındaki her şeyi bilir. Ancak, tweetlerinizin etkileşimi (engagements), en çok bahsedilenleri (mentions) ve en büyük takipçileri hakkında daha fazla bilgi edinmenin kolay bir yolu var.

Twitter’ın kendi analiz aracı olan Twitter Analytics size Twitter istatistiklerinizi ay ay gösterir. Sizde takipçilerinizi yükseltmek için bu bilgileri kullanabilirsiniz.

Facebook, WhatsApp, Youtube ve Instagram'ın gizli özellikleri - Twitter Analytics
Facebook, WhatsApp, Youtube ve Instagram’ın gizli özellikleri

Tweet planlama (Schedule Tweets)

Bir başka güzel Twitter özelliği ise tweet planlama (schedule tweets). Daha çok profesyonel kullanıcıların kullandığı ve birçok hesabı birlikte yönettiği Twuffer ve Hootsuite gibi üçüncü parti araçlarıdaki bir özellik olan tweet planlama özelliği kullanarak yapılan planlama özelliğini kazandırır.

Hyperlapse ve Boomerang FPS ve çözünürlüğü

Hyperlapse ve Boomerang uygulamalarının iPhone sürümlerinde, özel bir dokunuş ile erişebileceğiniz gizli Labs menüsü bulunur. Uygulama açıkken dört parmağınızı kullanmanız ve ekrana dört kez hafifçe vurmanız gerekir.

Bu ilk başta gerçekleşmezse, dokunuşları biraz yavaşlatın, ilk iki ve son iki dokunuş arasında kısa bir boşluk bırakın. Hyperlapse’de çözünürlüğü 720p’den 1080p’ye değiştirebilir, fps kare hızını 30’dan 24fps’e ayarlayabilir ve videonun hızını değiştirebilirsiniz.

Döngüleyici video uygulaması Boomerang ile, video çözünürlüğünü 1080p’ye yükseltebilir, video yönünü değiştirebilir (ileri ve geri, yalnızca ileri, yalnızca geri) artı kare sayısı, oynatma kare hızı gibi bir dizi diğer ayarları değiştirebilirsiniz. Bunlarla deneyin ayarları değiştirerek kullanıp benzersiz bir video elde edin.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...