‘Ferrari 812 Superfast’ Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtıldı

Date:

Paranın ne kadar hız satın alabileceğinin kanıtı burada

Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılan Ferrari 812 Superfast, hızın ve lüksün Ferrari markasının DNA’sında olduğunun en büyük kanıtı.

Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılan araç Ferrari’nin klasik rengi kırmızı ve lüks görüntüsünden çok daha öte bir otomobil. 812 Superfast, Ferrari’nin seri üretilen en hızlı arabası. Arabada bulunan bütün kıvrımlar ve hatlar sadece güzel bir dizayna sahip olmak için tasarlanmamış. Arabanın aerodinamik tasarımı, ismiyle iddia ettiği “Superfast” (süper hızlı) süratlara çıkmasını sağlayan en önemli faktörler arasında. Bu sayede Ferrari, bir otomobil efsanesi olan 1964 yılında piyasaya çıkarılan “500 Superfast”’in şanına yakışır bir araba üretebilmiş. Tabi bu tasarımının hız pahasına kötü olduğu anlamına gelmiyor. Hatta durum tam tersi gibi. Modelin tasarımı gözlere adeta güzel bir manzara gibi geliyor.

İsmindeki büyük sayı gücünün de bir göstergesi. Ferrari Superfast 812, 6.5 litrelik V12 motoruyla kaputunun altında adeta bir canavar besliyor. Bu büyük motor sayesinde araç tam 789 beygir güç üretebiliyor. Otomobil bununla da kalmıyor ve tam 720 newton-metrelik torku ile inanılması güç bir torka sahip. Otomobili tasarlayan mühendisler yakıt alımı ve patlama sisteminde yaptığı ayarlar sayesinde motora olabilecek en çok hava akışını sağlamış. Bu sayede de verimlilik konusunda da 8,500 devirde 588 kw üreterek bir rekora imza atmış. Araç bu canavar motoru ile 0’dan 100 km’ye 2.9 saniyede çıkabiliyor. Araba aynı zamanda elektrikli direksiyon kullanarak Ferrari için bir ilke adım atıyor.

[irp posts=”10328″ name=”Airbus’tan pilotsuz uçan araba”]

Her ne kadar 949 beygirlik La Ferrari modeli kadar güç üretmese bile 812 Superfast modeli birçok Ferrari sever için yeterli hıza çıkacak bir model.

 

Ali İlterhttps://teknoformat.com/author/ali
Bilgi teknolojileri yöneticisi, Teknoloji ve Teknolojik gelişmeler, her zaman ilgisini çekmiştir. Teknolojik araştırma ve geliştirme konusunda uzmanlığıyla ekip lideridir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...