Mercedes GT Concept Geneva Motor Show’da gösterimde

Date:

Yeni bir elektrikli araç modeli

Siz Mercedes olsaydınız, SLG AMG ve  AMG GT coupe’ları nasıl takip ederdiniz? Yönetici Tobias Moers’in dediği kadarıyla Mercedes’e ait  GT Concept modeli ile üçüncü bütünüyle bağımsız olarak geliştirilmiş spor arabanın bir görünümü sunulmuş oluyor. Diğer bir çok yüksek performanslı araçlarda olduğu gibi bu model de maksimum 805HP üretecek elektrik motor ve bataryası bulunan 4.0L twin-turbo V8 motorunu bir araya getiriyor. Daha da önemlisi firman hibrid arzularını BMW i8’e benzer şekilde arttıracak bir halo modeline işaret ediyor olabilir.

Geneva Motor Show’unda gösterimde olan Mercedes-AMG GT Concept yalnızca kavramsal nitelikte olmakla birlikte Autoblog, aracın stilinin neredeyse üretime hazır bir halde göründüğünü belirtiyor. Piyasaya sürüldüğünde çamurluğa monte edilmiş ‘ayna kameralar’ ve ön ve arka ışıklarında bulunan nano-aktif fiber teknolojisi gibi diğer bazı çekici parçalar araçta bulunmayabilir. Mevcut ışık kordonu, gündüz farları için geleceğe ait bir fikir gibi görünürken, diğer bölümler de aracı üç boyutlu, çok-katmanlı bir ileri teknoloji bileşenine çeviriyor.

 

Şarj edilebilir hibrid olmayan bu modelin şarjı belirli bir seviyenin altına düştüğünde, bataryalar fren enerjisiyle ya da benzin motoruyla şarj edilirler. Arka tekerleri doğrudan süren elektrik motoru bulunan tüm tekerli çekiş sistemine sahip olan araç aynı zamanda ‘EQ’ etiketine de sahip. Aynı zamanda EQ Power+ olarak belirtilen bu etiket, arttırılmış hibrid performansını ifade ediyor. Mevcut her parça ve özellik, üç saniyenin altındaki bir zaman diliminde 60MPH hızda gidebilen, aynı zamanda günlük kullanım için de uygun olan dört kapılı bir ‘coupe’ aracı oluşturuyor. Tabii satın alabilirseniz.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...