Bu filmin başrolünde siz varsınız; ‘Late Shift’

Date:

İnteraktif film ‘Late Shift’ Playstation ve Xbox platformlarına geliyor

Bu bir sinema filmi mi, bir bilgisayar oyunu mu yoksa kendi maceranı kendin seç macera kitabı mı? Her halde üçünün bir karışımı demek en doğrusu olurdu. Geçtiğimiz sene iOS platformuna çıkan Late Shift, interaktif bir film olarak izleyicisinin kararlarına göre şekillenebiliyor. Şimdi bu film oyun konsolu olan Playstation 4 ve Xbox One’a geliyor.

Filmin mantığı basit. Last Shift’te olaylar geliştikçe film sizin karşınıza hikayenin gidişatını etkileyecek kararlar çıkartıyor. Bu sayede filmin hikayesini istediğiniz şekilde ilerletebiliyorsunuz. Yani filmin başrolü siz oluyorsunuz. Şimdi bu interaktif film oyun oynadığımız konsollara da geliyor. Bu sayede evinizin konforunda arkadaşlarınız veya ailenizle birlikte bu maceraya atılabileceksiniz.

Film de Matt karakterini canlandırıyorsunuz. Matt, Londra’da öğrencilik yapan sıradan birisi. Ama karşısını bir dizi akla gelmez olay çıkıyor ve sonuçta istemeden kendisini bir müzayede evinin soygunun içerisinde buluyor. Filmin başındaki karşınıza çıkan seçenekler basit. Mesela bir turiste yardım mı edeceksiniz? (sonucunda işe geç kalabilirsiniz) yada umursamadan treninize mi bineceksiniz? Ama bu basit kararlar çok kısa sürede sizin can sağlığınızı etkileyecek hale geliyor. Filmde toplam 180 farklı seçenekle birlikte 7 farklı son bulunuyor. Yani verdiğiniz seçimler filmin sonu ve Matt’in kaderi için çok önemli.

Bu tip oyunlar Full Motion Video (FMV) olarak adlandırılıyor ve eskimiş gibi duran moda yeniden geri geliyor gibi duruyor. Bunun en büyük örneklerinden birisi ise geçen sene çıkan ve Yılın Oyunu Ödülü’nü alan Her Story adlı oyun. Bu oyunda tamamen gerçek aktörlerin çekimlerinden oluşuyordu ve bir cinayetin perde arkasını aralamaya çalıyordunuz.

Late Shift hikaye yapısıyla daha çok bir filme benziyor ama almanız gereken kararlar PS4’e çıkan Until Dawn oyununu hatırlatıyor. Eğer hikaye temelli yapıtları seviyorsanız Nisan ayında çıkacak olan Late Shift’i denemenizi öneririz.

Ali İlterhttps://teknoformat.com/author/ali
Bilgi teknolojileri yöneticisi, Teknoloji ve Teknolojik gelişmeler, her zaman ilgisini çekmiştir. Teknolojik araştırma ve geliştirme konusunda uzmanlığıyla ekip lideridir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...