Teasing modası: EMotion EV aracın ilk resimleri yayınlandı

Date:

Tasarım harikası

Orijinal Fisker Co. ve Karma ile yaptığı ilk girişimiyle yeni elektrikli aracının yer yer gösterimini yapan Henrik Fisker, Fisker Inc.’ın ilk aracı olan EMotion ile geri döndü. EMotion’ın firma tarafından bugün yayınlanan ilk resimleri aracın alüminyum ve karbon fiber yapımı olduğunu gösteriyor.

Araç aynı zamanda ilk kez fiyatlandırılmış: Başlangıç fiyatı 129.900$. Bu fiyatın içerisinde ultra-büyüklükte batarya paketi de var. Batarya yaklaşık 650 km mesafe katedebiliyor ve 260 kmh hız yapabiliyor.

Fisker Inc. aracın çıkışını 2019’dan önce yapmayı düşünmüyor fakat göreceğiniz üzere aracın endüstriyel tasarımı büyük oranda değişmiş. 30 Haziran’dan önce ön siparişlerin verilebildiği araçla ilgili daha fazla ilgi çekebilmek için detaylı bilgiler de bu ay içerisinde yayınlanarak üretim için sermaye kazanımı yoluna gidilecek.

Firmanın bildirdiği kadarıyla bildiklerimiz ise şöyle: Karbon fiber ve alüminyum yapımı olan araç için patentli, özgün ‘ön yüz çarpma yapısı’ tasarımı alınarak, güvenlik arttırılmaya çalışılmış. Aynı zamanda dokuz dakikada yaklaşık 160 km mesafe kat edebilmesi için hızlı şarj teknolojisi de kullanılan araç için bu konuda da patent alınmış. LiDAR ve 360 derece optik hassasiyet kullanımını sağlayan ayna kameraları da içeren araç üzeri sensör yelpazesi de mevcut. Fisker ‘Hybrid Shop’ ile iş birliği yaparak müşterilere temiz işçilik hizmeti de sunacak.

Danimarka’da doğan Fisker, Aston Martin DB9 ve V8 Vantage’ da dahil olmak üzere bir dizi simge aracın tasarımında yer almış. Fisker’in tasarım firması Fisker Otomotive adlı kendine ait EV firmasını kurmadan önce Tesla Model S’in orijinal tasarımına da katkı sağlamış. Bu firma iflas nedeniyle kapanarak Çin’li oto parçası firması Wanxiang’a satılmış, ve sonrasında da Karma Automotive ismini almış.

Fisker Inc tamamiyle yeni, bağımsız bir birim. Fakat başarma şansı nedir diye düşündüğümüzde, kurucusunun son EV firması kurma girişimini hatırlamamak elde değil. Yine de tasarım işi somut olması hasebiyle birkaç araba ve EV hastası Emotion’ın yapacağı ayrıntılı açıklamayı görmek için bekliyor olabilir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...