Fortnite, Minecraft ve Left 4 Dead karışımı olarak karşımıza çıkıyor

Date:

Fortnite survival game

Firmanın kurucusu Tim Sweeney’in ‘Minecraft’ın Left 4 Dead’le buluştuğu karışım’ olarak tarif ettiği Epic Games’in Fortnite oyunu altı yıldır yapımda. Yeni Unreal Engine 4 projesini çıkarmak için acele etmemesinden ötürü Epic’i suçlayamayız. Gördüğümüz kadarıyla Fortnite, tam bir survival game olma potansiyeline sahip. Fakat bu oyunda her şey savaş ve yaratık öldürme üzerine kurulu değil. Zira Fortnite dünyasında başarılı olmanız büyük oranda ‘kurma ve keşfetme’ becerilerinize dayanıyor.

Oyun boyunca ana karakterinize şirin bir robot rehberlik edecek (Fallout 4’teki Codsworth’ü temsil ediyor). Robot, belirli görevlerde kullanmak için uygun silahı bulmanıza yardım etmek amacıyla kendi sesini kullanıyor. Bu görevler örneğin girişi kapatan kayaları kırmak için kullanacağınız bir baltayı almak gibi eylemlerden oluşuyor. Eğer bir görev esnasında yapacağınız sonraki hareketi bulmakta güçlük çekiyorsanız robot aynı zamanda bu konuda da sesli olarak size yardımcı oluyor. Oyun oldukça karmaşık olduğu için Epic Games oyuncunun oyunu anlaması için daha kolay hale getirmek istediğini söylüyor. Bu nedenle oyunu çıkarmadan önce kapsamlı manada eğitici bir sistemin var olduğundan emin olmak istemiş.

Fortnite

Kendinizi dalgalar halinde gelen yaratıklardan korumak için kaleler inşa etmek için kaynaklara ihtiyacınız olacak. Bu yaratıklar arasında baseball üniforması giyinen ve topları silah olarak kullanan çirkin olanları da var. Çevrede her yerde duvar, kapı, tavan, silah ve tuzak yapmanız için gereken şeyleri bulabileceksiniz. Oduna ya da çelik almak için eski bir araba yapmaya ihtiyacınız olursa ağaçları keserek bunu yapabileceksiniz. Yaratıklar size ait yapılardan herhangi birini yıkmayı başarırlarsa yapmanız gereken tek şey binaları daha da güçlendirmek için ağaçları talan etmeye devam etmek.

Fortnite’ta dört çeşit kahraman seçebiliyorsunuz: askerler, inşaatçılar, yabancılar ve Ninjalar. Her bir karakter farklı kabiliyet setine sahip. Örneğin Ninjalar meydan kavgalarında oldukça iyiler (evet, yıldız da atıyorlar). Bununla birlikte inşaatçılar yaratıklarla savaş meydanının ortasına hızlı ve etkin tuzaklar kurmayı iyi beceriyorlar. Velhasılı kelam Fortnite kesinlikle beklentileri aşıyor. Fakat şunu da aklınızdan çıkarmayın: Eğer bu oyunda başarılı olmak istiyorsanız, özellikle keşif, kesim ve inşa için zaman harcamanız gerekeceğinden, kendinizi oyuna bağlamak zorunda kalacaksınız. Savaşmak işin kolay tarafı.

Epic Games oyunu PlayStation 4, Xbox One, Windows ve Mac cihazları için 25 Temmuz’da çıkarıyor. Oyunu bilgisayarlarda Steam üzerinden değil, Epic’in kendi çalıştırıcısı üzerinden edinebileceksiniz.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...