Foursquare her işletmeye ziyaretçi verisi sağlayacak

Date:

Her büyüklükte mağazaya hitap edecek

Foursquare sosyal kayıt uygulaması olarak başlamışsa da firma her zaman daha büyük bir resim olduğunu söylemişti. Daha çok kontrol veri tabanını arttırmanın benzersiz yöntemleriyle ilgilenen firma, yaklaşık 100 milyon halka açık yere sahip. Meksikalı firma Chipotle’ın satışlarının, E. Coli salgınından sonra yüzde 29 oranında düşeceğine dair Foursquare’in yapmış olduğu tahminden daha iyi bir örnek olmasa gerek. Chipotle tarafından yapılan tam rakam ise yüzde 30’du. Tahmin edebileceğiniz gibi bu analizler satıcılar için oldukça değerli olabilir. Bu analizler müşterilerin alışkanlıklarıyla birlikte mağaza trafiği tahminlerinin daha iyi anlaşılmasında yardımcı olurlar. Firma bugün markalar ve mağazalar için ziyaretçi trafiği kontrol paneli olarak kullanılacak olan Foursquare Analytics ’in bildirimini yaptı. Platform, mağaza sayısından bağımsız olarak ne kadar küçük olurlarsa olsunlar tüm satıcılar için kullanılabilecek. Daha önce firmaların bu verilere ulaşmasının tek yolu Foursquare ile tek seferlik anlaşmalardı.

Satıcılar cinsiyet, yaş ve yeni müşterilerin eskilere oranı gibi metrikler üzerinden ziyaretçi trafiği verilerini görebilecekleri kontrol paneli kullanacaklar (Ulusal ya da şehir bazlı olarak). Aynı zamanda ziyaretçi trafiklerini kendi kategorilerindeki rakip gruplarıyla da kıyaslama imkanına sahip olacaklar.

Veriler Foursquare’in mevcut lokasyon veri tabanları üzerinden toplanıyor (bu veritabanı Snapchat’ de dahil olmak üzere 100.000’den fazla uygulamaya kaynak sağlıyor). Aynı zamanda Swarm ve Foursquare’in kullanıcılarından toplanmış anonim ‘mağaza içi ziyaret’ verilerinden elde edilen veriler de bu sistemde kullanılacak.

Foursquare demonstrasyon olarak T.J. Maxx’ın son satış başarısını analiz eden bir çalışma yayınladı. Bu çalışmanın bir parçası olarak ziyaretçi trafiği yüzdesinin ne kadarının sürekli müşterilerden, ne kadarının yenilerden geldiğini tespit etmeyi başardılar.

İlk katılımcılar TGI Friday’s, Taco Bell, H&M ve Equinox olmakla birlikte platform şimdi her büyüklükteki satıcılara açık.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...