Frankenstein’ın Gelini 2019’da yeniden gösterimde

Date:

James Whale

2019 yılı başlarında yayınlanması beklenen “Frankenstein’ın Gelini” adlı filmin yeni yönetmeninin ‘Bill Condon’ olacağı kesinleşti. Condon, 2006 yılına ait ‘Dreamgirls’, son iki Twilight filmi ve bu yılın megahit’i olan ‘Güzel ve Çirkin’ adlı fantastik müzikal filmlerini de içeren geniş yelpazede bir çok başarılı ve popüler filmlerin yönetmenliğini yapmıştı.

Condon’un yönetmenliğini yaptığı ilk film 1998 yapımı bir drama olan ‘Gods & Monsters’, Condon tarafından yazılmış ve yönetilmiş, ve aynı zamanda ‘En iyi Uygulamalı Senaryo Akademisi Ödülü’ne layık görülmüştü.  Bu filmde ‘Frankenstein and the Bride of Frankenstein’ adlı filmin 1930’lu yıllara ait versiyonunun gay yönetmeni James Whale’in hikayesi anlatılmış, Whale karakterini Ian McKellen oynamıştı. Ve şimdi Condon, Frankenstein evrenine farklı bir şekilde dönüş yapıyor.

Bill Condon, ‘Universal’ın 14 Şubat 2019 tarihinde yayınlanacağını bildirdiği “Frankenstein’ın Gelini”nin yeni versiyonunu yönetecek. Film, şu anda ‘Karanlık Evren’ olarak bilinen serinin yeni versiyonu olacak olan ‘Evrensel Canavarlar (Universal Monsters)’ serisinin bir bölümü olacak. Orijinal ‘Frankenstein’ın Gelini’ filmi 1935 yılında Whale tarafından yönetilmiş, gelin rolünü Elsa Lanchester oynamıştı. Film, Mary Shelley’nin 19. Yüzyılda yazdığı ‘Frankenstein’ romanından türetilmişti. Proje için  geçtiğimiz Nisan ayında Condon’ın adı geçiyordu.

Universal Pictures’ın yönetim kurulu başkanı Donna Langley’in yaptığı açıklama

“Universal’ın simgesel yaratıklarının yeniden canlandırılmasını bizlere ilham eden yaratıcılık ve tutkudan ötürü kıvanç duyuyoruz. Seyircilerimize, birbirine bağlı bu seriyi stratejik olarak genişleteceğimizin sözünü veriyoruz. .. Chris (Morgan) ve Alex (Kurtzman)’ın öncülüğünde geliştirilen bu girişim, projeyi bütünleyecek mükemmel yapım, film yapımcısı ve vizyonun edinilmesini sağlamak üzere her birim için doğru zamanlamayı yapacaktır. ‘The Mummy’ den önce Danny’nin kışkırtıcı temasını yansıtan ‘Dark Universe’ ün lansmanını yaparken,  parlak bir film yapımcısı olan ‘Bill’ ile birlikte oldukça modern bir kadının son derece klasik hikayesini işlemek üzere yaptığımız iş birliği, bizi muhteşem bir başlangıç yapacağımızdan emin kılıyor” dedi.

Condon’ın çıkan haberlerle ilgili  olarak yaptığı resmi açıklama da şu şekilde:

“Yeni bir ‘Frankenstein’ın Gelini’ filmini ekrana getirecek olmaktan son derece heyecanlıyım. Özellikle de James Whale’in orijinal yapımının hala oldukça etkili olmasından ötürü. Frankenstein’ın Gelini film tarihinin en simgesel kadın yaratığı olmaya devam ediyor ve bu Whale’in baş yapıtının, tüm zamanların en muhteşem filmlerinden biri olarak kalmasının bir teminatı olma özelliği taşıyor”.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...