Apple Müzik deneme sürümü bazı ülkelerde artık ücretsiz değil

Date:

Apple’ın belirlediği ülkelerde Apple Müzik’i ilk defa deneyecek olanlardan ücret talep ediyor; ucuz fakat ücretsiz değil

Tam olarak nedenini bilmesek de Apple Müzik’in ücretsiz deneme sürümünde düzenleme yapıldı. Avustralya, İspanya ve İsviçre’de üç aylık deneme sürümü için 99 cent civarında bir ödeme yapılması gerekecek. İngiltere, Kanada ve ABD dahil bir çok ülkede ücretsiz deneme devam etmekte.

Apple Müzik duyurulduğundan bu yana Apple düzenlemelerine devam etmişti. Apple ücretsiz deneme sürümü için sanatçılara telif hakkı ödemekten kaçınmıştı. Fakat  Taylor Swift’in bu durumdaki rahatsızlığından dolayı işler tersine döndü. Peki sizce Apple bu telif haklarının parasını mı çıkarmaya çalışıyor? Üç ayda bir yeni hesap açarak deneme sistemini aldatmanız mümkün mü?

Apple’ın belirlediği ülkelerde Apple Müzik’i ilk defa deneyecek olanlardan ücret talep ediyor; arık ucuz fakat ücretsiz değil

Apple’ın müzik hizmetine, müzisyen odaklı belgeseller ve Carpool Karaoke gibi videolar hem ücretli hem de deneme sürümünü kullanan kullanıcıların hizmetine çok yakında sunacak. Fiyatların ve promosyonların ülkeden ülkeye değişiklik gösterdiği malum. Örnek vermek gerekirse, Hong Kong’taki kullanıcıların sadece bir ay Apple Müzik deneme hakları var.

Apple, sadece gerçekten Apple Müzik ile ilgilenenler (iTunes hesaplarına para yüklemeyi düşünenler) bu deneme sürecine katılsın diye çeşitli yöntemler deniyor olabilir. Yani deyim yerindeyse alıcıya satmak istiyor, bakıcıya değil. Yeni üç aylık deneme fiyatlarından etkilenecek ülkeler nispeten az sayıda. Bu ücretlere rağmen Apple Müzik’in ödemelerinin onda birine mal oluyor. Çevrimiçi müzik servislerinin hakimiyet savaşlarının bittiğini düşünmüştük, ancak hiç de öyle görünmüyor.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...