Google Calico, yaşlanmaya ve kansere karşı ortak çalışmalar yapıyor

Date:

Yaşlılığa bağlı hastalıklar hedefte

Hayat bilimlerine akın eden bir çok teknoloji orijinli firmanın olduğu gibi Google’ın finanse ettiği girişimci firma Calic’in de ulvi bir hedefi var : Parkinson’dan Alzheimer’a ve kansere kadar her şeyi kapsayan ‘yaşlanmaya bağlı’ hastalıklar zinciri ile uğraşmak. Girişimci firma, çalışması ile ilgili olarak oldukça ketum olmakla birlikte ortaklıklar tesis etme konusunda çekingen davranmıyor.

Son ortaklık, biyoteknoloji C4 Therapeutics Perşembe günü öğleden sonra kanser dahil yaşlılık hastalıkları için ilaç geliştirmek üzere Calico ile 5 yıllık araştırma işbirliği yapacaklarına dair yapmış olduğu bildirimle birlikte ortaya çıktı.

Detaylarla ilgili bütünsel anlamda bir bilgi mevcut değil. Açıklamaya göre firmalar “C4T’nin hedef protein indirgemesindeki tecrübe ve imkanlarını arttıracaklar. Birlikte küçük moleküllü protein indirgeyicilerini keşfederek geliştirmek suretiyle hastalığa sebep olan belli proteinleri yok edecekler.” Daha basit bir ifadeyle firmalar kansere sebebiyet veren proteinleri yok edecek ilaçlar yapacaklar.

Calico’da yönetici olan Hal Barron bir açıklamasında “On yıllara dayalı araştırmalardan biliyoruz ki özellikle kanser gibi biyolojik olarak iyi tanımlanmış bir çok hedef için etkin farmakolojik inhibitör bulmak inanılmaz zor bir iş” dedi.”Özel olarak hedeflenmiş bu tip proteinlerin indirgenmeleri için belirlenen alternatif strateji yoluyla kanser ve diğer hastalıklarda ümit verici yeni tedavi yollarını bulacağımıza inanıyoruz.”

Bunun ötesinde Calico ve C4T’nin başka ne tip hastalık hedefleri ya da belirli kanser tipleri üzerinde çalıştıkları ile ilgili çok az bilgi sahibiyiz zira şu an itibariyle klinik öncesi deneysel molekülleri araştırıyorlar. Calico daha önce California Üniversitesi, San Francisco ve AbbVie gibi biyo eczacılık firmaları gibi akademik enstitülerle ortaklıklar yapmıştı.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...