Facebook yorumlarda ‘GIF’ paylaşmayı test ediyor

Date:

Herkes güzel bir GIF’i sever

Facebook’un hareketli resim formatı GIF’leri tam anlamıyla benimsemesinin vakti geldi. Sosyal medya devi yorumlarda ve ana sayfada GIF paylaşmayı test etmeye başlayacak.

Bu durum tabi ki Facebook için bir ilk olmayacak. Sitede 2015 yılından beri GIF paylaşmak mümkün. Kullanıcıların görsel ifade biçimleriyle yorum yapmasına izin verilmesi, GIF’lerin ne kadar yaygınlaştığının önemli bir kanıtı. Sevseniz de nefret de etseniz GIF’ler artık her yerde. Apple Messeges’dan Facebook Messenger’a kadar hareketli resimleri görmek mümkün. Hatta artık Twitter’da bile GIF’le cevap vermek normal bir şey haline geldi.

Bir Facebook sözcüsü konuyla alakalı yaptığı açıklamada, “artık herkes güzel bir GIF’i takdir ediyor ve bizde kullanıcıların bunu yorumlarda kullanmak istediğini biliyoruz” şeklinde konuştu. Sözcü, “bizde yorumlara GIF ekleme özelliğini denemeye başlayacağız. Ama tekrar hatırlatayım özellik hala test aşamasında” dedi.

Facebook GIF’li yorum özelliğini ufak bir grup kullanıcıyla test etmeye önümüzdeki hafta itibari ile başlayacak. Özellik aynı Messenger’da olduğu gibi çalışacak. Bu özelliğin her kesin kullanımına açılması için testlerde başarılı olması gerekiyor.

[irp posts=”11848″ name=”YouTube otomatik ses efekti altyazısı ekliyor”]

Ali İlterhttps://teknoformat.com/author/ali
Bilgi teknolojileri yöneticisi, Teknoloji ve Teknolojik gelişmeler, her zaman ilgisini çekmiştir. Teknolojik araştırma ve geliştirme konusunda uzmanlığıyla ekip lideridir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...