Google, çalışanlarına 30 milyon dolarlık ev aldı

Date:

Google Silikon Vadisi çalışanlarına konuta 30 milyon dolar harcıyor

San Francisco ve Silikon Vadisi’ndeki kiralar, bazı Facebook mühendislerinin, Mark Zuckerberg’den ödemek için yardım istediği kadar uçuk rakamlarda. Aylık kazançları 160.000 dolar olan bazı Twitter çalışanlarının bile ödemekte güçlük çekiyor gibi hissetmelerine  sebep olan kiralar bunlar. Şimdi, Google’ın ana şirketi Alphabet, bir düzeltme hazırladı: Çalışanlarına geçici, prefabrik konut sağlamak için yaklaşık 30 milyon dolar ödüyor. Çünkü bu kiralar kazanç ve kira dengesinde bir denge oluşturamıyorlar. Google Silikon Vadisi çalışanlarına konuta 30 milyon dolar harcıyor.Google Silikon Vadisi çalışanlarına konuta 30 milyon dolar harcıyor

Modüler sistemle tasarlanan evler, siparişi verilerek, fabrikalarda üretildikten sonra sahiplerine gönderiliyor. Bu teknoloji daha önce Amerika’nın kalacak yer sıkıntısını önleyebilme adına Miami, Detroit ve New York’ta da atılmıştı. The Wall Street Journal’ın yaptığı açıklamaya göre, Alphabet modüler ev sistemleri adımı için Factory OS’den evlerini sipariş etmiş.

The Wall Street Journal’a göre, Alphabet, fabrika işletim sisteminin kurulduğu ve başka bir yere gönderildiği modüler konutlar için önemli bir yatırım yapıyor. Çünkü şu andaki yerel teklifler çok yüsekten fiyatlandırılıyor:”San Fransisco kiraları 2010 yılından bu yana neredeyse yüzde 50 oranında artarken, konut fiyatları 2009’daki pazardan bu yana yüzde 98 arttı.” Bu daireler için kiraların daha ılımlı rakamlarda olması bekleniyor.

Fabrika işletim sistemi kurucusu ve CEO’su Rick Holliday, Journal’a “Holliday’in modüler teknoloji kullanarak inşa ettiği daha önceki bir projede kiracıların inşaat maliyetlerinin düşmesi nedeniyle ayda 700 dolarlık bir kira elde ettiklerini” bildirdi. Diğer teknoloji şirketleri de kendi çalışanları adına hareket ediyor. Journal raporları şu şekilde: Silikon Vadisi, ciddi konut sıkıntısı ile mücadele ederken, teknoloji şirketleri sorunu çözmeye çalışma konusunda daha aktif çalışıyor.Google Silikon Vadisi çalışanlarına konuta 30 milyon dolar harcıyor

Facebook Inc, yüzde 15’i uygun fiyatlı konut olarak sınıflandırılacak olan Menlo Park’ta 1.500 adet ev planlama ve tasarım sözü verdi. Bir sözcü, şirketin modüler konutlar düşündüğünü ve Bay Holliday’in projesini ve “Bay Area’da konut inşa etmeyi hızlandırma potansiyeli olan her şeyi desteklediğini” söyledi.

Forbes, teknoloji şirketlerinin Silikon Vadisinde büyümeye ve yer kiralamaya devam ettiklerini, bölgenin konut sıkıntısını artırdığını belirtti.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...