Google Cloud platformunda şirketlerin veri transferi kolaylaştı

Date:

Google yeni güncellemesi ile ticari kullanıcılarına bir kolaylık daha sundu.

Geçtiğimiz gün gerçekleşen Google’s Cloud Next konferansında kullanıcıların veri hazırlaması ve birleştirmesini kolaylaştırma adına bir kaç yeni aracını tanıttı. Bu güncelleme iş dünyası için sunulan Google Cloud hizmetinin daha çevik ve daha güçlü bir şekilde kullanılması konusunda cesaretlendiriyor.

Bu yeni araçlardan ilk açıklananı Google Cloud Dataprep. Dataprep veri hazırlanması sürecini daha görsel hale getiriyor. Ayrıca bu araç anomali saptamak üzere çalışırken, bir de veri kalitesini arttırmak adına makine öğrenme algoritmasını kullanarak veri transferi tavsiyelerinde bulunuyor.

Süreci demokratikleştirme adına Google arayüzlerini daha temiz ve kullanışlı kılmak için sürükle bırak kontrol prensibine geçti. Dataprep Google Cloud platformu ile entegre çalışabilecek şekilde optimize edildi. Bu da demek oluyor ki Daha kolay BigQuery’ye veri çıkartabilmek için Google Cloud Dataflow’unda kanallar açabiliyor.

BigQuery Data Transfer Servisi ile de Google BigQuery’yi es geçmemiş oldu. Bu aracın kullanım gayesi ise birden çok farklı kaynaktan veri birleştirmesi yapma işlemini kolaylaştırmak. Bu yetkinlikler Xignite, HouseCanary, Remind, AccuWeather ve Dow Jones gibi uygulamalardan gelen veri seti desteği ile artmaktadır.

“Pazarlama ekiplerinin Google Bulut platformunda pazarlama analizi yapmaları gerçek anlamda kolaylaştırmış bulunuyoruz” diyor Google Bulut Platformu başkanı Brian Stevens.

Ayrıca, Google Bulut platformunun Bulut Veri-akışı için Python SDK uyumluluğu getirmesi Python geliştiricilerinin işini kolaylaştırıyor. Bulut topluluğun Java’dan da öteye gidebilmesine vesile oluyor.

 

Ali İlterhttps://teknoformat.com/author/ali
Bilgi teknolojileri yöneticisi, Teknoloji ve Teknolojik gelişmeler, her zaman ilgisini çekmiştir. Teknolojik araştırma ve geliştirme konusunda uzmanlığıyla ekip lideridir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...