Google Duo, Truecaller’a entegre edilecek

Date:

Truecaller-Duo ikilisi

Firma, geçtiğimiz Mayıs ayında Google’ın bildirdiği ve birkaç ay sonra Android ve iOS’lerde uygulamaya konan görüntülü arama uygulaması Google Duo ile TrueCaller’ın entegre edileceklerini açıkladı.

Duo gösterişten uzak, sade kullanıma dönük maksatlarla yapılmıştı. Fakat diğer görüntülü arama uygulamalarına oranla hızla gelişen bir araç haline gelmeye başladı. Tek bir tuşa dokunarak arkadaşlarınızla bağlantı kurabiliyorsunuz. Firma yakın bir tarihte sesli arama fonksiyonunu da ekleyeceğini duyurmuştu. O zamanlar görüntülü arama bant genişliği sınırlamaları nedeniyle seçenek olarak sunulmuyordu.

Google’ın mesajlaşma uygulamaları olan Duo, Allo, Hangouts ve Messenger’ın her biri farklı özellikler taşıyor olmakla birlikte hepsinin ortak özelliği arkadaşları birbirleriyle iletişim halinde tutmak.

Google şimdiye değin üçüncü taraf uygulamalarla herhangi bir API paylaşımı yapılacağına dair bildirimde bulunmamıştı (Duo için). Fakat gelecek aylarda Truecaller’ın Android ve iOS uygulaması, kendine ait bir Duo butonuna kavuşacak ve Truecaller kullanıcıları uygulamadan çıkmadan Duo’nun görüntülü aramalarını gerçekleştirebilecekler.

Truecaller

Bir İsveç firması olan Truecaller 2009 yılında kuruldu. Kurulduğu günden bu yana kitle kaynaklı bu uygulama kullanıcılarının dolandırıcılığa dönük aramaları işaretlemelerine, bilinmeyen numaraları tanımlamalarına ve bu aramaları ‘reklam/istenmeyen arama’ olarak bloke edebilmelerine imkan veren bir uygulama olarak ün kazandı. 250 milyondan fazla indirildiğini iddia eden Truecaller’ın yanında firmanın daha önce piyasaya sürdüğü ayrı bir uygulama olan Truedialer isimli Android ve Windows Phone üzerinde çalışan, arama geçmişinizdeki bilinmeyen numaralara isim ve resim atayan bir uygulaması vardı. Fakat geçtiğimiz Mart ayı itibariyle Truecaller ‘Truedialer’ uygulamasını Truecaller ile birleştireceklerini duyurmuştu.

Truecaller Android uygulaması ile kullanıcılar artık aramaların yanında dolandırıcılığa/reklama yönelik SMS mesajlarını da işaretleyebilecek, ve bu rahatsız edici reklam mesajlarını filtreleyebilecekler. Buna ek olarak Truecaller uygulaması şimdi, bir arkadaşa ya da tanıdığa gönderilebilecek önceden tanımlı mesajların hızlı gönderimini de destekliyor (gelen kutusunda değil, telefonun ekranında bildirim şeklinde görünecekler).

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...