Dell, dünyanın ilk 31.5 inch 8K ekranını piyasaya sürüyor

Date:

7680X430 çözünürlük

Apple, LG 5K UltraFine’ın pro Mac sahipleri için en iyi seçenek olduğunu yüksek sesle dile getirirken Dell, ‘$5K’ ekranını piyasaya sürüyor. Ultrasharp UP3218K, 7680X430 çözünürlüklü ekranı ile dünyanın ilk 8K tüketici monitörü.

31.5 inch ekran genişliği ve IPS panelinin 279 PPI pixel yoğunluğu ile masa üstü ekranlar için tasarımlanan Retina duvarını rahatlıkla aşıyor (5K iMac, 217 PPI). Dell.com üzerinden siparişi verilebilecek olan bu monitör, muhteşem bir şey (oldukça yüksek fiyat etiketini göz ardı edebilirseniz).

Dell Ocak ayında düzenlenen CES fuarında ekranın bildirimini yapmıştı. Ve söz verdiği gibi Mart ayı sonlarına doğru ürünün çıkışını sağladı. Eğer 4999$ birikmişiniz varsa bugün sipariş verebilir ve dünyanın ilk tüketiciye yönelik 8K monitörünü Nisan ayı ortalarında kullanmaya başlayabilirsiniz.

Tabii bu monitörün en dikkat çekici yanı devasa boyutlardaki çözünürlük oranı. 7680 X 4320, 4 adet 4K filmi aynı anda gösterebilecek yoğunlukta 33 milyon pixelin üzerinde görüntü kalitesi sunabileceği anlamına geliyor. 32 inch boyutu ile Dell, 27 inch 5K LG UltraFine monitörü hem pixel yoğunluğu ve hem de fiziksel büyüklük olarak yarış dışı bırakıyor.

Panelin kendisi de aynı zamanda diğer bir çok teknolojik özellikle donatılmış durumda. 1300:1 oranlı kontrast, 400 nit parlaklık ve Adobe RGB ve sRGB renk uzayları için tam destek bunlar arasında sayılabilir. Apple’ın bütün dizüstü ve iMac’lerinde olduğu gibi panel IPS özelliğinde. Dolayısı ile oldukça güçlü canlı renk kombinasyonlarına ve 178 derecelik görüntü açıya sahip. Aynı zamanda geniş ekranlı renkli fotoğrafçılık ve video için DCI-P3 renk uzayının %98’ini görüntüleyebiliyor.

Tekil DisplayPort’u 7680 X 4320 pixel ebatlarındaki 60 Hz montiörü çalıştırmak için yeterli değildir. Bu nedenle ikili bağlantı kullanmanız gerek. Yani iki DisplayPort 1.3 kablosunu bir araya takarsanız monitör iki ekranlı yayını bir araya getirir. Her zaman olduğu gibi kaliteye sahip olmak, bazı şeylerden fedakarlık gerektirir. 8K monitörler için günümüzde tekli giriş çözümü işe yaramıyor.

Bu 8K monitör 4999$ fiyatı ile bir çoklarımız için ulaşılabilir değil. Bununla birlikte teknolojide rekabetin yavaşlamadığını göstermesi babında anlam ifade ediyor. Umarız 8K monitörlerin fiyatları da 5K ve 4K gibi hızlıca düşer. 8K ekranların gerçekçi tüketici fiyatlarının fazla uzakta olmadığı günler yakındır.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...