Akıllı ceket sonbaharda piyasalarda

Date:

Telefonla bağlantılı giyilebilir ürün

Levi’s ve Google’ın ileri teknoloji ve proje bölümleri arasındaki işbirliği ile yapılan ‘telefonla bağlantılı’ akıllı kot ceketin fiyatı belli oldu, fakat üretim tarihi ilkbahardan son bahara ertelendi. 350 dolar civarında bir fiyatla satışa sunulacak olan ceket, çalmakta olan şarkıyı bileğinize yapacağınız çift vuruşla durdurup/atlamanızı sağlayan komutları telefonunuza gönderebilen, iletken kumaştan üretilme standart bir giysiyi telefonla bağlantılı bir çeşit cihaza çeviren, ‘ATAP Project Jacquard’ teknolojisi ile üretilmiş ilk ticari ürün olma özelliği taşıyor. Giysinin fonksiyonlarını, akıllı saate benzer olarak düşünebilirsiniz. Fakat daha az meşakkatli ve tabi çok daha şık bir şekilde.

[irp posts=”9139″ name=”Withings giyilebilir ürünleri bu yaz Nokia adını alacak”]

Ürünün değiştirilen çıkış tarihi ve fiyatı, Levi’s’ın global ürün inovasyon başkanı Paul Dillinger ve ‘ATAP’s Project Jacquard’ başkanı Ivan Poupyrev’in ‘bağlantılılık’ın geleceği üzerine görüşmeler yaptıkları Austin’deki SXSW festivalinde sahnede açıklandı. Levi’s Commuter Trucker Jacket olarak adlandırılan ürün, ilk olarak Google I/O geliştirici konferansında geçtiğimiz yılın Mayıs ayında duyurulmuştu. O zamanlar bahar 2017 civarında çıkacağı söylenen ürünle ilgili fiyat belirtilmemişti.

Yine de bu yıl içerisinde raflara inecek olan bir ürün, hiç yoktan iyidir. Üstelik ATAP gelecek vadeden modüler telefon konsepti olan ‘Project Ara’ yı geçtiğimiz Eylül ayında iptal etmek zorunda kalmıştı. Bu proje şimdi mimikleri dokunmatik ekran olmadan komut girişine çevirmeye imkan veren ‘giyilebilir ürünler için radar sistemi’ olarak tanımlanan ‘Project Soli’ye yerini bıraktı. Proje hala üzerinde çalışılma aşamasında ve büyük ihtimalle bir çeşit geliştirici ya da tüketici ürünü olarak şekillendirilmekte.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...