Aselsan 30 mm Muhafız top sistemi görünmeyen hedefleri yok ediyor.

Date:

Aselsan’ın deniz platformlarına yönelik geliştirdiği stabilize silah sistemleri arasında yer alan 30 mm Muhafız Uzaktan Komutalı Stabilize Top Sistemi, denizlerimizin müdafasında etkin rol oynuyor.

Aselsan, küçük ve orta kalibreli silahların kullanım etkinliğini attıran 12,7 mm STAMP, 25mm Stop, 30mm Muhafız ve 12,7 mm Sarp uzaktan komutalı stabilize silah sistemlerini geliştirip ürün ailesine dahil etmiştir. 30 mm Muhafız Uzaktan Komutalı Stabilize Top Sistemi Aselsan Muhafız sistemi, termal kamera, TV kamera ve lazer mesafe ölçme cihazı takılabilen, silah kumanda birimi aracılığı ile uzaktan kumanda edilebilen, otomatik hedef takip özelliğine ve modüler yapıya sahip bir stabilize silah sistemidir.

Aselsan Remote Controlled Stabilized Naval Gun System

Gece ve olumsuz görüş şartlarında çıplak gözle görülemeyen hedeflerin tespit edilmesini, hedeflerin otomatik olarak tanınmasını, takip edilmesini ve bu hedeflere atış yapılabilmesini sağlamaktadır.

Optik görüş ve silah nişan hattının, sistemin monte edildiği platformun hareketlerinden etkilenmeden hedef üzerinde kalabilmesi için, taret stabilize edilmiştir.Ayrıca Muhafız sistemi tareti üzerine monte edilmiş, yan ve yükseliş eksenlerinde taretten bağımsız hareket yeteneğine sahip hassas stabilize yönlendirici’ye (HSY) sahiptir. HSY sayesin de, uzak mesafelere atış esnasında silaha uygulanan balistik düzeltme esnasında dahi elektro-optik birimlerin hedef üzerinde kalması sağlanarak etkin vuruş yapılması mümkün kılınmaktadır.

Aselsan Muhafız

Aselsan Muhafız sisteminin yetenek ve özellikleri;

Silah olarak çift yönlü mühimmat besleme yeteneğine sahip 30mm Mk44 Bushmaster-II topu kullanılmakta, değişik görev ihtiyaçları için farklı mühimmatlar yüklenebilmektedir. Muhafız sistemi, otomatik hedef izleme özelliği ile hedefin hız ve rotasını hesaplamakta, meteoroljik koşullar, mühimmat tipi ve hedef mesafe bilgilerini dahil ederek atış sırasında otomatik balistik düzeltme uygulamaktadır.

Uzaktan Komutalı Stabilize Top Sistem Ailesine ait diğer ürünler;

25 mm STOP Uzaktan Komutalı Stabilize Top Sistemi.

25 mm Pençe Uzaktan Komutalı Silah Sistemi.

12.7 mm Stamp Uzaktan Komutalı Stabilize Makinalı Tüfek Sistemleri

Sarp Uzaktan Komutalı Stabilize Silah Sistemi

Aselsan’ın deniz platformlarına yönelik geliştirdiği diğer ürünler arasında , 40mm ve 76mm gemi topları için atış kontrol sistemleri ve denizaltı savunma harbi roket atıcı sistem yer almaktadır.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...