Google Maps yakında gerçek zamanlı konum bildiriminizi yapacak

Date:

Anlık konum paylaşımı 

Eğer siz de aslında banyoya girmek üzereyken arkadaşlarına “Çıktım, az sonra ordayım” diye mesaj atanlardansanız, bu haberi sevmeyeceksiniz : Google popüler Maps uygulamasını arkadaşların birbirlerinin konumlarını gerçek zamanlı olarak görebilmelerine imkan veren yeni özelliklerle güncelliyor.

‘Konum paylaşımı’ özelliği sadece belirli bir kişiyle güncel konumunuzu paylaşmaya karar verdiğinizde çalışıyor. Aynı zamanda arkadaşınızın konumunuzu görme süresini de sınırlandırabiliyorsunuz. Bu özellik Google Maps kullanıcılarına oldukça kullanışlı bir şekilde randevularına ne kadar yakın ya da uzak olduklarını, ya da ne kadar gecikeceklerini görmelerini sağlıyor.

Nasıl çalıştığına bir göz atalım :

Yeni özelliğin kullanımı oldukça basit görünüyor. Yapmanız gereken tek şey konumunuzu gösteren mavi noktaya dokunmak ve sonra ‘konumumu paylaş’ı seçmek.

Konumunuzu Google Kişiler listenizde bulunan herhangi biriyle, kullandıkları işletim sisteminin bir önemi olmaksızın (iOS, Android ya da bilgisayar fark etmeksizin) paylaşabiliyorsunuz. Aynı zamanda Google Arkadaşlar listesini atlayarak herhangi bir alıcıya göndermek üzere bir bağlantı kopyalama seçeneğiniz de var.

Konumunuzu ne kadar süreyle paylaşacağınıza dair bir zaman belirteci de ayarlayabileceksiniz. Uygulamaya girdiğinizde konumunuzun paylaşılmaya devam edildiğine dair bir bildirim gönderecek, böylece dikkatsizlik sonucu unutmuş olmayacaksınız.

Eğer Google Maps’i seyahat rotaları için kullanıyorsanız güncelleme konumunuzu ve rotanızı istediğiniz kişiyle paylaşmanıza  imkan verecek.

Google güncellemenin yakında geleceğini söylemekle birlikte kesin bir tarih belirtmedi.

Bu özellikler aracınızı nereye park ettiğinizi unutmamanızı sağlayacak olan Haritalar güncellemesinin arefesinde geliyor. Oldukça enteresan biçimde Google bu uygulamaların en çok sürpriz bir doğum günü partisi düzenlerken faydalı olacağını tasavvur ediyor. Aşağıdaki videoya göz atın :

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...