Türk hackerlar 300 milyon iCloud hesabını ele geçirdiklerini iddia ediyorlar

Date:

Milyonlarca iCloud hesabı tehlikede olabilir

Kendilerini ‘Türk Suç Ailesi (Turkish Crime Family)’ olarak tanımlayan bir hacker grubu 300 milyon iCloud hesabını ele geçirdiklerini, Apple gelecek ayın başlarında ödeme yapmazsa, iddia olunan hesaplardaki bilgileri sileceklerini söylediler.

iddiaya göre hackerlar 75.000$’ı Bitcoin ya da Ethereum olarak, ya da 100.000$ değerinde iTunes hediye kartı olarak alma talebinde bulundular. Bu paranın 7 Nisan’a kadar ödenmemesi halinde bir dizi iCloud hesabını sileceklerini ve kurbanların Apple cihazlarını uzaktan sileceklerini söylediler. Eposta hesaplarının @icloud.com, @me.com, ve @mac.com uzantılarını içerdiği söyleniyor.

Habere göre hackerlar iddia olunan epostaların ekran görüntülerini hacker grubu ve Apple’ın güvenlik ekibi üyeleri arasında paylaştılar. Aynı zamanda bağlantısı belirtilmeyen bir YouTube görüntüsü paylaşan hackerlar, görünüşe göre yaşlı bir bayanın iCloud hesabına eriştiklerinin ve cihazı uzaktan silebildiklerinin ispatını yaptılar.

Eğer eposta ekran görüntüsü doğru da olsa, ki yüksek ihtimalle olmayabilir, Apple’ın güvenlik ekibinden bir üye Apple’ın siber suçluları yasaları çiğnemeleri için ödüllendirmeyeceğini belirterek fidye ödemeyi reddetti.

Habere göre Apple’ın çalınan veri setinin bir örneğini talep etti, fakat hackerların bu talebe olumlu cevap verip vermedikleri bilinmiyor.

Hackerlardan biri “Ben sadece paramı istiyorum ve bir çok Apple kullanıcısının bu tip bir haberi okumayı ya da dinlemeyi isteyeceklerini düşündüm” dedi.

Haber, makul bir şüphe ile karşılanmalı, zira bu tip iddialar doğru olmayabilir. Bununla birlikte Apple konu hakkında bir teyid yapmadığı gibi, yorumda da bulunmadı.

Güncelleme : Güvenlik ağırlıklı bir websitesi olan CSO Online’a göre hacker grup, başka hackerların da kendilerine katıldıklarını ve ekstra hesap bilgilerini paylaştıklarını, böylece ulaşılabilir iCloud hesap sayısının 627 milyonun üzerine çıktığını iddia ediyorlar.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...