Google Trips yeni seyahat rehberiniz olacak

Date:

Rezervasyon ve öneriler

Google geçen yıl iOS ve Android uygulaması olan Trips’i yayımlamıştı. Trips, seyahatiniz esnasında rotanızın kaydını tutmaya yarayan bir uygulama. Gmail kutunuzdan bilgileri otomatik olarak toplayan Trips, bunları organize ederek çevrimdışı modda da kullanılır hale getiriyor. Uygulama, aynı zamanda görülecek ve yapılacak şeyler gibi konularda da önerilerde bulunuyor. Şimdi ise daha iyi bir tatil kılavuzu olmasını sağlayacak yeni özellikler kazanıyor.

Trips’le artık seyahat rotanızda manuel değişiklikler yapabileceksiniz. Sağ alt köşedeki ‘+’ ya tıklayarak uçuş ve uçak numarası, otelinizin adı gibi bilgileri e-posta doğrulaması yapmamış olsanız dahi ekleyebileceksiniz. Aynı zamanda tren ya da otobüsle seyahat ediyorsanız Trips bu konuda da size rezervasyon orginazsyonu için yardımcı olacak. Uygulama daha önce yalnızca uçuş, otel, araba ve restaurant rezervasyonları yapıyordu. Diğer yeni bir özellik ise rotalarınızı başkalarıyla paylaşmanıza olanak sağlıyor. Özellikle bir grup ile birlikte seyahat ediyorsanız oldukça kullanışlı olacağından şüphe olmayan bir özellik.

Bugünkü değişiklikler uygulamayı TripIt gibi seyahat uygulamalarıyla rekabette daha ön sıraya çıkarırken, Google ekosistemi dışındakiler üzerindeki cazibesi fazla olmayacak. Bununla birlikte Google’ın yüksek miktardaki lokasyon verisi sayesinde uygulamada restaurant, etkinlik ve şehir simgeleri gibi şeylere ait etkileyici bir liste mevcut. Aynı zamanda ilgi alanlarınıza bağlı olarak kişisel önerilerde de bulunuyor. Sırf bu özellik dahi yeni bir seyahat uygulaması arayanlar için Trips’i göz atmaya değer hale getiriyor.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...