Bu yeni özellikle Android’de kopyalamadan yapıştırma yapabileceksiniz

Date:

Yapay zekamsı yöntemlerden bir diğeri

Google’ın ‘içerik farkındalığı’, Asistan’la sohbetin ötesine geçiyor. Arama motoru devi Chrome’da nelere baktığınızı ‘değerlendiren’ bir özellik üzerinde çalışıyor. Aynı zamanda diğer uygulamalarda da bu özelliği aktifleştirecek olan google’ın bu özelliği şimdilik ‘Kopyalamadan Yapıştırma’ olarak adlandırılıyor. Kod belgelerine bir göz attığımızda özelliğin nasıl çalıştığıyla ilgili birkaç ip ucu alabiliyoruz:

“Son zamanlardaki faaliyetlerinize dayalı olarak mesaj girişi önerileri sağlar. Örneğin; eğer bir restaurant’ın web sitesini aramışsanız ve Haritalar uygulamasına geçtiyseniz, o restaurant’ın ismini arama çubuğuna girmeniz için bir öneri olarak sunar. Veriler lokal olarak endekslenir ve asla sunucuya gönderilmez. ‘Kimliksiz’ modda devre dışı kalır.”

[irp posts=”7157″ name=”Windows Cloud : Microsoft’un, Chrome OS’e cevabı”]

Yani bu, bir makaleden bir metin bölümünü kopyaladıktan sonra Android’in otomatik olarak bir e-posta ya da metin mesajına bırakması ile aynı değil. Fakat yine de oldukça kullanışlı görünüyor. Bilgi aynı zamanda telefonunuzdan da ayrılmayacak (Cihazınız haricinde bir yerde kullanılmayacak). Eğer cihazınızda Chrome Canary çalıştırıyorsanız bu özelliği devreye sokabiliyorsunuz, fakat herhangi bir değişikliğin farkına varamayabilirsiniz.

Dahası kod inceleme sistemi bu özelliğin düşük donanımlı cihazlarda çalışmayacağını gösteriyor. Gelecek ay düzenlenecek olan Google I/O’da bu özellikle ilgili daha çok şey öğrenme ihtimalimiz oldukça yüksek. Aynı zamanda Android O’nun işlevinde de anlamlı bir yer edinecektir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...