'Google Londra Merkez Binası'

Hepsi bir arada konsepti

Uzun zamandır üzerinde çalışmalar yapan Google, nihayet Kings Cross’taki yeni 1 milyar sterlinlik ‘Google Londra Merkez Binası’ nın planlarını gözler önüne serdi. Firma bu hafta Camden Council’e ayrıntılı bir planlama başvurusunda bulundu.  Plana göre 11 katlı ve bir miktar eğimli olacak olan bina mağaza ve ofislerin üzerine oturacak ve içerisinde 3 şeritli 25 metre bir havuz, basketbol, beşe-bir büyüklüğünde bir futbol ya da badminton alanları olan çok amaçlı oyun alanı, jimnastik salonu ve büyük bir çatı bahçesi bulunacak.

Projenin adı ‘Zone A’

BIG ve Heatherwick Studio (Google’ın yeni ‘Mountain View’ kampüsünün tasarımını yapan ekip)’ten mimarların tasarladıkları, 80819 m² alanda yer alacak olan ‘Zone A’ projesinde aynı zamanda binanın zemin, birinci ve ikinci katlarına doğru genişleyecek olan bir ‘genişleyen etkinlikler merkezi’de bulunacak. Arama devi 210 koltuklu izleyici salonunu ürün lansmanları, konuşmalar ve sunumlar için kullanmayı planlıyor fakat aynı zamanda teknoloji girişimcilerine, topluluk gruplarına ve yardım faaliyetlerine de açılabilir.

Bahçeli çatı

Çatıdaki bahçe Google bünyesinde yer alanların ofis katlarından uzakta egzersiz yapma, buluşma ya da takılmaları için bir fırsat olacak. Firma çalışanların uğraşılarına eşlik etmek için koşucuların kullanacakları egzersiz durakları bulunan 200 metrelik ‘Trim Track’ (koşu ve yürüyüş pisti) ve ziyaretçilerin şehri 270 derecelik bir açıyla görebilecekleri, binanın kuzey-batı yönünde yer alacak bir amfitiyatro inşa edecek.

OKU ►  Google'ın bulut tabanlı veritabanı servisi yayında

Çalışan motivasyonu

Google çalışanların daha fazla etkileşim olmaları için binayı, insanları asansöre binmekten çok yürümeye ve merdivenleri (ya da yürüyen merdivenleri) kullanmaya teşvik edecek şekilde inşa ediyor. Merkezi alanlar buluşma odalarını, cafeleri ve diğer tesisleri içeriyor. Böylece personelin bir araya gelerek işlemleri organize edebilecekleri, çalışma alanlarının gürültüsünden uzak yerler sağlamış oluyor. Ana giriş doğrudan King Cross Tube istasyonunun karşısında yer alıyor ve bisiklet rampaları 686 bisiklete ev sahipliği yapabilen depolama tesisine ulaşıyor (Toplamda dört adet araç park alanları da mevcut).

BIG ve Heatherwick Studio mimarları aynı zamanda binanın çevresel etkisini de hesaba katmışlar. Görüş alanlarını korumak için bina en az 40 derecelik gün ışığı konisi sağlıyor. Böylece binanın ana bulvarı boyunca yürüyüş yapacak olanların güneşi fazla oranda kesilmiş olmayacak.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here