Hakan Uzan’ın sahibi olduğu lüks akıllı telefon üreticisi Vertu kapanıyor!

Date:

Lüks akıllı telefon üreticisi Vertu iflas bayraklarını çekti

Yakın zaman içerisinde Hakan Uzan tarafından lüks cep telefonu üreticisi Vertu, tam 50 milyon sterline satın alınmıştı. Şirketin devr işlemleri Vertu’nun İcra Kurulu Başkanı tarafından duyurulmuştu. Ardından Hakan Uzan tarafından, “Vertu’nun potansiyelini gerçekleştirecek yatırımları yapmak ve ekip ile birlikte çalışmak için sabırsızlanıyorum” diyerek bir açıklamada bulunmuştu. Fakat, Hakan Uzan için bu heyecan ve umut ne yazık ki çok kısa sürdü. Vertu, iflas bayraklarını çektiklerini açıkladı.

İngiliz lüks akıllı telefon üreticisi Vertu, uzun bir zamandan beri zaten finansal sıkıntılar ile uğraşıyordu. Türk iş adamı Murat Hakan Uzan ise, şirketi bu finansal sıkıntılar içindeyken satın aldı. Neden böyle bir risk içine girmişti? Bilemiyoruz. Ancak, Hakan Uzan tarafından satın alınan şirket Vertu’nun, bu devralma işlemlerini takiben can çekişinden kurtulabileceğine inanılıyordu. Vertu’nun yeni sahibi, onbinlerce dolara mal olan bu lüks akıllı telefonları satmanın ne kadar zor olduğunu fark etti. Hakan Uzan, şirketin borçlarını ödemeye çalıştıktan sonra, pes etti ve Vertu’yu kapama kararını aldığını bildirdi.

Lüks akıllı telefon üreticisi Vertu iflas bayraklarını çekti

[irp posts=”18841″ name=”Vertu, TCL teknolojisini yeni nesil telefonlarında kullanacak”]

Bildiğiniz üzere, Vertu’nun o inanılmaz göz kamaştırıcı lüks akıllı telefonları, İngiltere’de, altın, timsah derisi, elmas ya da titanyum gibi üstün malzemeler ile el yapımı işçiliği ile tasarlanıyordu. Öte yandan, Vertu, Nokia’nın bir kolu olarak piyasaya atılmıştı ancak sonunda Android’in akıllı telefonlarını çalıştırmak için ilişkiyi kesti. Ürettiği akıllı telefonların fiyatları ise akıllara zarar biçimde. Orta segment bir akıllı telefonun fiyatı 6 bin dolar, bazı modellerinin ise fiyatı 15 bin dolara kadar yükselebiliyor.

Hakan Uzan, bu yılın Mart ayı içerisinde Vertu’yu satın aldı. Şirketin şuan için tam 128 milyon pound borcu bulunuyor. Şirketin tam 200 çalışanı işten çıkarılıyor. Hakan Uzan yaptığı bir açıklamada, Vertu’nun marka haklarını ve lisanslarını koruyacağını ama marka ile henüz ne yapacağına karar veremediğini belirtti. Kısa bir süre önce, Alcatel ve Blackberry telefon üreticisi TCL’ye yatırım yaptı bu nedenle de Vertu markalı bir telefonun TCL fabrikalarında üretilebileceği düşünülüyor. Bununla birlikte, elmaslarla kaplı 20.000 dolarlık Vertu akıllı telefonu da tarihe karışacak.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...